Hillary Clinton arriveert bij het ziekenhuis voor een bezoek aan haar echtgenoot.
Volledig scherm
Hillary Clinton arriveert bij het ziekenhuis voor een bezoek aan haar echtgenoot. © REUTERS

Toestand voormalig Amerikaans president Bill Clinton verbeterd: “Zondag uit het ziekenhuis ontslagen”

De toestand van de voormalig Amerikaans president Bill Clinton (75), die sinds dinsdag in het ziekenhuis ligt, is enorm verbeterd. Volgens zijn woordvoerder, Angel Urena, heeft Clinton “uitstekende vooruitgang geboekt” en wordt hij naar verwachting zondag uit het ziekenhuis ontslagen.

 1. Zo werd omikron ontdekt: ‘Ultiem bewijs dat groepsimmuniteit door besmetting onmogelijk is‘
  PREMIUM
  video

  Zo werd omikron ontdekt: ‘Ultiem bewijs dat groepsimmu­ni­teit door besmetting onmogelijk is‘

  De onderzoeker uit Zuid-Afrika die bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als eerste alarm sloeg over omikron, vertelt in een eerste interview hoe de nieuwe variant precies ontdekt werd. En dat omikron volgens hem het ultieme bewijs is dat we niet hoeven te rekenen op groepsimmuniteit door het virus te laten woekeren. ,,Vaccinatie zal ons waarschijnlijk wél beschermen”, aldus Tulio de Oliveira tegen het Amerikaanse tijdschrift The New Yorker.
 2. Kerstfeest in Oslo eindigt in superspread-event, vrees voor grote omikron-uitbraak

  Kerstfeest in Oslo eindigt in super­spread-event, vrees voor grote omikron-uit­braak

  Een kerstfeest in de Noorse hoofdstad Oslo is uitgelopen op een zogeheten superspread-event. Zeker dertien aanwezigen raakten tijdens de festiviteiten besmet met de omikronvariant van het coronavirus. Experts vrezen dat het totaal aantal besmettingen richting de zestig zal kruipen. Volgens de gezondheidsautoriteiten waren de feestgangers allemaal volledig gevaccineerd. De Noorse regering neemt landelijke maatregelen om de verspreiding in te dammen.