Volledig scherm
Het slachtoffer leerde de drie mannen kennen in de Red & Blue in Antwerpen. © RV

Transgender (17) gaat voor het eerst uit als meisje en wordt meteen meegelokt en verkracht

De rechtbank in Antwerpen heeft drie mannen van 24, 25 en 34 jaar veroordeeld tot vijf jaar cel voor de verkrachting van een 17-jarige, die voor de eerste keer als meisje uitging. De transgender was meegelokt vanuit discotheek Red & Blue in Antwerpen naar een appartement in Deurne, waaruit zij kon ontsnappen door een van de verkrachters in zijn penis te bijten. 

Het slachtoffer was op 22 juni 2018 met twee vrienden naar de Red & Blue in Antwerpen gegaan en zou daar door de 34-jarige beklaagde zijn lastiggevallen. Toen ze naar buiten ging, omdat ze zich niet lekker voelde, waren de verdachten haar gevolgd. 

Voor ze goed en wel doorhad wat er allemaal gebeurde, werd ze door het trio in een taxi gezet. Tijdens de rit zou de 24-jarige handtastelijk zijn geworden. Ze probeerde hem van zich af te duwen, maar voelde zich te zwak.

De mannen namen het meisje mee naar een appartement in de De Gryspeerstraat in Deurne, waar de 24-jarige woonde. Ze zouden haar daar om beurten hebben verkracht. Het slachtoffer kon uiteindelijk ontsnappen, nadat ze een van hen in het geslachtsdeel had gebeten.

Ontkend

Het meisje diende een klacht in. ,,Mijn cliënte is transgender. Ze ging die avond voor het eerst als meisje uit, wat de feiten natuurlijk nog erger maakt”, pleitte haar advocaat Kristof Lauwens vorige week op het proces.

De verdachten, die via telefonie-onderzoek geïdentificeerd werden, ontkenden iedere betrokkenheid. Aanvankelijk beweerden ze elkaar zelfs niet te kennen en ontkenden ze in de Red & Blue geweest te zijn. Ze betwistten ook dat er seksuele contacten waren geweest, ook al stemden de aangetroffen DNA-sporen bij het slachtoffer overeen met hun DNA-stalen.

‘Streng signaal’

De Antwerpse rechtbank achtte de feiten vanochtend wél bewezen en legt de drie mannen telkens vijf jaar cel op. ,,De beklaagden gingen totaal voorbij aan de ontwikkeling en de integriteit van het minderjarige slachtoffer. Met deze bestraffing geven we een streng signaal af dat deze handelingen niet getolereerd worden”, sprak de rechter streng.

De rechtbank kent het slachtoffer een schadevergoeding van 5500 euro toe. Haar advocaat Kristof Lauwens reageerde tevreden op het vonnis. ,,Mijn cliënte kan nu een hoofdstuk afsluiten. Het belangrijkste is dat de feiten bewezen zijn verklaard en dat ze officieel als slachtoffer werd erkend.”

  1. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

    Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

    Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
  2. Privévlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

    Privé­vlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

    Een piloot is voor de rest van zijn leven zijn baan kwijt nadat hij de Egyptische beroemdheid Mohamed Ramadan had uitgenodigd om in de cockpit te zitten tijdens een privévlucht naar Saoedi-Arabië. Uit een video op Twitter blijkt dat de 31-jarige zanger en acteur zelf het vliegtuig mocht besturen. De Egyptische regering reageert verbijsterd en zorgde er direct voor dat de piloot nooit meer een vliegtuig mag besturen.