President Donald Trump leek voor het eerst toe te geven dat Joe Biden de verkiezingen heeft gewonnen, maar noemt die overwinning alsnog ‘fake news’.
Volledig scherm
President Donald Trump leek voor het eerst toe te geven dat Joe Biden de verkiezingen heeft gewonnen, maar noemt die overwinning alsnog ‘fake news’. © REUTERS

Trump leek te erkennen dat Biden verkiezingen wint, maar noemt overwinning alsnog ‘fake news’

Donald Trump leek vandaag voor het eerst voorzichtig toe te geven dat zijn rivaal Joe Biden de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen heeft, maar voegde daar even later op Twitter aan toe: ‘Hij won alleen maar in de ogen van de fake nieuwsmedia. Ik erken niets! We hebben nog een lange weg te gaan. Dit was een gemanipuleerde verkiezing!’

 1. Een gesprek tussen president Bush en zijn opvolger Obama: ‘Even was ik sprakeloos’
  PREMIUM
  voorpublicatie

  Een gesprek tussen president Bush en zijn opvolger Obama: ‘Even was ik sprakeloos’

  Aanstaande dinsdag verschijnt Een beloofd Land, het eerste deel van de presidentiële memoires van Barack Obama. Het boek komt uit in 24 talen, en alleen de oplage van de Amerikaanse eerste druk is al drie miljoen. Het moment van verschijnen is al lang geleden vastgesteld, maar blijkt nu wel pikant. In deze voor Nederland exclusieve voorpublicatie beschrijft de net gekozen president Obama zijn eerste bezoek aan het Oval Office, waar de vertrekkende president George W. Bush hem opwacht. Dinsdag brengen we een recensie van het boek.
 1. LIVE | Duizenden betogers steunen Trump, justitieminister gevraagd af te zien van onderzoek verkiezingsfraude
  Play
  VERKIEZINGEN VS

  LIVE | Duizenden betogers steunen Trump, justitiemi­nis­ter gevraagd af te zien van onderzoek verkie­zings­frau­de

  Duizenden Trumpaanhangers liepen gisteren mee in de ‘Million MAGA March’ om hun onvrede te uiten over de uitslag van de verkiezingen. Justitieminister Barr is door zestien Amerikaanse openbaar aanklagers gevraagd af te zien van een onderzoek naar vermeende stembusfraude. De aanklagers zien daarvoor geen enkel bewijs. President Trump geeft zijn verlies nog steeds niet toe. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat vooral FVD en PVV-kiezers denken dat er fraude is gepleegd en Trump de verkiezingen won. Alle ontwikkelingen volg je in ons liveblog.
 2. Nederlandse reisadviseur Jean-Paul (54) overlijdt na bezoek Extrema Outdoor met vriendin
  PREMIUM

  Nederland­se reisadvi­seur Jean-Paul (54) overlijdt na bezoek Extrema Outdoor met vriendin

  De man die vrijdag overleed op het Belgische dancefestival Extrema Outdoor, is reisadviseur Jean-Paul Roels uit de provincie Zeeland, bevestigt zijn zoon Jean-Louis Roels. Tientallen klanten van de 54-jarige Zeeuw betuigen op sociale media hun medeleven aan de nabestaanden. ‘Wij gaan zeker aan hem terugdenken als wij herinneringen ophalen aan onze vakanties, die hij tot in de puntjes verzorgd had’, luidt een van de vele reacties.