Donald Trump verlaat de Trump Tower twee dagen nadat FBI-agenten zijn huis in Mar-a-Lago doorzocht hebben.
Volledig scherm
Donald Trump verlaat de Trump Tower twee dagen nadat FBI-agenten zijn huis in Mar-a-Lago doorzocht hebben. © REUTERS

Trump onderzocht voor schending Spionagewet, FBI vindt topgeheime documenten op landgoed

Er loopt een onderzoek naar de Amerikaanse oud-president Donald Trump wegens mogelijke belemmering van de rechtsgang en schendingen van de Spionagewet. Dat blijkt uit het vrijdag vrijgegeven huiszoekingsbevel op basis waarvan de FBI maandag het buitenhuis van Trump in Florida doorzocht.

16 reacties

 • Charles de Wit

  2 maanden geleden
  Wolters Dus slachtoffers van een oorlog gelden alleen als ze militairen zijn, of mogen we ook burgers tellen die door gebrek aan medicijnen en hulpmiddelen vanwege de "makkelijk te winnen" handelsoorlogen met China en Europa (die DIMfPOTUS dus glansrijk verloren heeft)? Want hij is dus wel degelijk een paar oorlogen begonnen. Maar dat willen jullie nooit horen.
 • Charles de Wit

  2 maanden geleden
  Wolters Telt een oorlog alleen als er militairen sneuvelen, of mogen we ook burgers tellen die, door gebrek aan medicijnen en hulpmiddelen vanwege handelsoorligen (die hij glansrijk verloor)? Want blijkbaar tellen die niet mee bij de bodycount van de repuglicans.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Nou Liz, ik kan die Trump absoluut niet grappig vinden, net zoals jij Biden de schuld geeft van de oorlogen. Ik denk dat je daarvoor eerder bij andere despoten moet zijn.
 • Liz Wolters

  2 maanden geleden
  Hans Gerritsen, grappig want Trump heeft als een van de weinigen geen oorlog gevoerd. Biden is nog geen 2 jaar president en hop de ellende is weer compleet... Beetje objectiviteit is hier wel op zijn plaats.
 • Marie Huana

  2 maanden geleden
  Tenenkrommend slecht dat in de reacties geprobeerd wordt de aandacht af te leiden naar onze premier of Biden. Alsof ze daarmee willen zeggen dat wat Trump gedaan heeft niks voorstelt.
 1. Nederland schrikt van plotse diplomatieke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonderlijk en ongebruikelijk’
  met video

  Nederland schrikt van plotse diplomatie­ke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonder­lijk en ongebruike­lijk’

  Nicaragua verbreekt de diplomatieke banden met Nederland per direct. De dictator van het Centraal-Amerikaanse land, Daniel Ortega, noemt Nederland ‘menselijke misère’ en stelt dat Den Haag zich ‘herhaaldelijk bemoeizuchtig, interventionistisch en neokoloniaal’ heeft opgesteld. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken betreurt de situatie. ,,Het verbreken van diplomatieke banden is een uitzonderlijke stap en hoogst ongebruikelijk. Het is ook niet de wens van Nederland”, laat een woordvoerder weten.
 2. Washington Post: FBI zocht bij Trump documenten over kernwapens

  Washington Post: FBI zocht bij Trump documenten over kernwapens

  De FBI zou de woning van voormalig president Donald Trump eerder deze week zijn binnengevallen vanwege ‘documenten over kernwapens’. Dat melden bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek aan The Washington Post. Of het om geheime informatie over Amerikaanse kernwapens gaat is niet duidelijk, maar volgens de Amerikaanse krant benadrukt de zoekactie wel ‘hoe groot de angst is dat de documenten in verkeerde handen komen’.