Supporters van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden staan in de rij om naar een toespraak van hem te luisteren.
Volledig scherm
Supporters van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden staan in de rij om naar een toespraak van hem te luisteren. © AFP

‘Trump probeerde in 2016 zwarte kiezers bij stembus weg te houden’

Het campagneteam van de toenmalige Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump probeerde in de aanloop naar de verkiezingen in 2016 zwarte Amerikanen te ontmoedigen om te gaan stemmen. Dat stelt de Britse publieke omroep Channel 4 op basis van een database van kiezers van het digitale campagneteam van Trump. In die database staat van 3,5 miljoen zwarte kiezers aangegeven dat zij ontmoedigd moesten worden.

  1. Tiener (18) ontvoerd in België en mogelijk verkracht, Duitse politie bevrijdt slachtoffer

    Tiener (18) ontvoerd in België en mogelijk verkracht, Duitse politie bevrijdt slachtof­fer

    De speciale eenheden van de Duitse politie hebben gistermiddag een 18-jarige vrouw met de Palestijnse nationaliteit bevrijd nadat ze een dag eerder in het Belgische Zaventem was ontvoerd. Haar ontvoerder, een 36-jarige man waarmee ze islamitisch getrouwd was, zou het meisje verkracht hebben in een gehuurd appartement in de buurt van het Duitse Bonn. De dader, die in België woont, werd opgepakt.