Volledig scherm
Donald Trump. © Getty Images

Trump vertikt zich en spreekt van 138 miljoen doden door aanslagen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een tweet zijn medeleven betuigd aan de ,,zeker 138 miljoen doden en 600 zwaargewonden” van de aanslagen in Sri Lanka. Met de vertikking bedoelde hij eigenlijk de 138 doden waar eerder van werd gesproken.

,,Oprechte condoleances van het Amerikaanse volk voor het volk van Sri Lanka om de afschuwelijke terreuraanslagen op kerken en hotels waardoor zeker 138 miljoen mensen zijn gedood en 600 zwaargewonden zijn gevallen. We staan klaar om te helpen!”, twitterde Trump. Hij heeft de tweet inmiddels verwijderd.

Het aantal dodelijke slachtoffers door de explosies in kerken en luxe hotels is volgens de politie opgelopen tot zeker 190, waaronder één Nederlander. Van de 35 buitenlandse slachtoffers zijn er ook met de Amerikaanse en Britse nationaliteit.

Het zou volgens de Srilankaanse regering gaan om goed georganiseerde aanslagen

Volledig scherm
© Twitter
  1. Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeenschap de straat op

    Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeen­schap de straat op

    Het Openbaar Ministerie in het stadsdeel Manhattan in New York weigert officier Elizabeth Lederer te ontslaan ondanks hevige protesten uit de zwarte gemeenschap. Lederer raakte wereldwijd in opspraak vanwege haar betrokkenheid bij de onterechte veroordeling van vijf zwarte tienerjongens, begin jaren negentig. Hun verhaal kreeg de afgelopen weken wereldwijde bekendheid door de indringende Netflix-serie When They See Us.