Volledig scherm
Donald Trump. © Getty Images

Trump vertikt zich en spreekt van 138 miljoen doden door aanslagen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een tweet zijn medeleven betuigd aan de ,,zeker 138 miljoen doden en 600 zwaargewonden” van de aanslagen in Sri Lanka. Met de vertikking bedoelde hij eigenlijk de 138 doden waar eerder van werd gesproken.

,,Oprechte condoleances van het Amerikaanse volk voor het volk van Sri Lanka om de afschuwelijke terreuraanslagen op kerken en hotels waardoor zeker 138 miljoen mensen zijn gedood en 600 zwaargewonden zijn gevallen. We staan klaar om te helpen!”, twitterde Trump. Hij heeft de tweet inmiddels verwijderd.

Het aantal dodelijke slachtoffers door de explosies in kerken en luxe hotels is volgens de politie opgelopen tot zeker 190, waaronder één Nederlander. Van de 35 buitenlandse slachtoffers zijn er ook met de Amerikaanse en Britse nationaliteit.

Het zou volgens de Srilankaanse regering gaan om goed georganiseerde aanslagen

Volledig scherm
© Twitter
  1. Nederlandse Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legendarisch hotel

    Nederland­se Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legenda­risch hotel

    Zijn beslissing om nu eens niet bij particulieren te overnachten maar in het prestigieuze Hotel Nacional de Cuba, is Govert van der Linden (60) uit Amsterdam wel heel duur komen te staan. Uit de kluis in zijn hotelkamer in het centrum van Havana verdween minstens 1000 euro van zijn vakantiebudget. ,,Ik wil de locals graag helpen, ook financieel, maar dan wel op eigen initiatief’’, verzucht de onfortuinlijke vakantieganger.