Volledig scherm
Heather Nauert. © AP

‘Trump wil voormalig tv-presentatrice Nauert als VN-ambassadeur’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Heather Nauert, momenteel woordvoerster op het ministerie van Buitenlandse Zaken, op het oog als de nieuwe ambassadeur bij de Verenigde Naties. Dat melden Amerikaanse media.

Een van die media is Fox News, waar de 48-jarige Nauert voorheen werkte als presentator. Volgens de tv-zender, die goede banden onderhoudt met Trump, zou de Amerikaanse president vandaag een twitterbericht over de kandidatuur van Nauert versturen.

Nauert heeft weinig ervaring in de diplomatie. Na haar carrière in de journalistiek bij Fox en eerder ABC, werd ze in april 2017 benoemd tot woordvoerster van het ministerie van Buitenandse Zaken. Dat was haar eerste overheidsbetrekking. Van maart tot oktober was ze tevens waarnemend onderstaatssecretaris voor Public Diplomacy en Public Affairs.

Volgens Bloomberg, dat zich baseert op drie bronnen, geniet Nauert het vertrouwen van minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en heeft ze een goede relatie met presidentsdochter Ivanka Trump en haar echtgenoot Jared Kushner.

Senaat

Nauert moet de opvolgster worden van Nikki Haley, die begin oktober bekendmaakte na achttien maanden te stoppen als VN-ambassadeur. Haar kandidatuur moet worden goedgekeurd door de Senaat.