Ismel Yilmaz (l) met de voormalige legerchef Isik Kosaner.
Volledig scherm
Ismel Yilmaz (l) met de voormalige legerchef Isik Kosaner. © ap

Turkse militairen weer in hinderlaag PKK, Turkije roept op tot vergelding

Een konvooi van het Turkse leger is vandaag in de provincie Hakkari nabij de grens met Irak in een hinderlaag van Koerdische rebellen gelopen. Zeven soldaten kwamen bij de aanval om, elf raakten gewond. Dat heeft de Turkse minister van defensie Ismet Yilmaz gezegd.

0 reacties

 1. Aanslagpleger Nieuw-Zeeland pleitte schuldig ‘onder druk van marteling’

  Aanslagple­ger Nieuw-Zee­land pleitte schuldig ‘onder druk van marteling’

  De man die in 2019 meer dan vijftig mensen doodde tijdens een aanslag in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, beweert dat hij onder druk van marteling schuldig pleitte. De Australiër Brenton Tarrant werd in 2020 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating, nadat hij eerder schuldig pleitte aan de moord op 51 mensen, poging tot moord op nog eens 40 personen en het plegen van een terroristische aanslag.
 2. Hockeyster Lise (22) op slag dood bij aanrijding met Poolse vrachtwagen: ‘Ze leefde erg graag’
  PREMIUM

  Hockeyster Lise (22) op slag dood bij aanrijding met Poolse vrachtwa­gen: ‘Ze leefde erg graag’

  Lise Van Hecke (22) was op weg om een vriendin uit de nood te helpen, toen ze ze zaterdagochtend na een dubbele aanrijding op de E17 in het Belgische Waasmunster met haar auto te pletter sloeg tegen de vangrail. De jonge hockeyspeelster uit Lokeren was op slag dood. ,,Ze laat een grote leegte achter”, reageren haar familie en vrienden. Een portret van een vrouw die graag leefde.