Twee Belgische broers worden drie minuten na elkaar vader

De broers Jordi en Sweder Broes werden deze week allebei voor het eerst vader. Allebei op 10 augustus. Met drie minuten verschil, op dezelfde afdeling in het ziekenhuis in een kamer naast elkaar. De aankondiging van dat heugelijke nieuws? Inderdaad, die gebeurde toevallig ook al op hetzelfde familiefeest. 

Terug naar naar 25 december 2018. De familie Broes zit gezellig rond de kersttafel van grootvader Florent en grootmoeder Agnes in Bonheiden wanneer kleinzoon Sweder Broes (30) het bijzondere nieuws deelt: hij en zijn vriendin Lynn Van Campenhout (29) verwachten hun eerste kind. Blijdschap alom. Traantjes ook, want wat een verrassing. Sweders oudere broer Jordi (32) en zijn vriendin Heleen Vermeulen (30) kijken elkaar geschrokken aan. Ook zij hadden die avond een aankondiging gepland. Exact dezelfde. ,,Wij hebben ook iets te vertellen’’, zegt Jordi. Het geluk in huize Broes kan niet op. Het eerste kleinkind wordt verwacht op 9 augustus, het tweede een weekje later, op 16 augustus. 

  1. Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentaliteit’ Macron
    Crisis Amazone

    Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentali­teit’ Macron

    De spanningen tussen Brazilië en de internationale gemeenschap over de branden in de Amazone lopen verder op. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro reageerde donderdagavond fel op zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron, die de situatie komend weekend op de G7-top in Biarritz aan de orde wil brengen. ,,Zaken over de Amazone bespreken zonder de landen uit de regio daarbij, roept een koloniale mentaliteit op die in de 21ste eeuw misplaatst is’’, aldus Bolsonaro.