Volledig scherm
Ruim 100 Spaanse agenten zochten sinds afgelopen donderdag naar de lichamen van de twee jonge kinderen. © Twitter

Twee vermiste kinderen dood teruggevonden in Spanje

Twee jonge kinderen van een Belgische man (30) en zijn Spaanse vrouw (28) zijn na een dagenlange zoektocht dood gevonden in de buurt van de stad Valencia. Het gaat om een jongetje van 3 jaar en zijn zusje van 5 maanden oud. De twee waren sinds woensdagnacht vermist en zijn door een misdrijf om het leven gekomen.

Het drama begon op woensdagavond, toen een buurman van het koppel de politie belde. Hij zag de vrouw halfnaakt en bebloed uit haar huis vertrekken. Haar man liep haar achterna. Lokale agenten waren direct ter plaatse, maar in het huis troffen ze enkel de man aan. ,,Ik ga terug naar België’’, zei de man tegen de agenten. ,,Ik heb hier niets meer te zoeken. Ze zijn allemaal dood.’’

Zijn warrige verklaring wekte bij de agenten argwaan op. Die vermoedden dat de man onder invloed van drugs was. Hij zou hebben gezegd dat zijn kinderen gereïncarneerd waren. Rondom het zwembad van het stel troffen agenten bloedsporen aan.

Verstopt in ton

Meteen werd een grote zoekactie in gang gezet. Een dag later werd de vrouw gevonden. Ze lag halfnaakt en in foetushouding in een grote ton, amper in staat om de agenten te woord te staan. De vrouw werd samen met haar man meegenomen naar het politiebureau. Beide ouders legden tegenstrijdige verklaringen af. Van de kinderen was ondertussen nog geen enkele spoor. De Spaanse politie zocht met honderd man, politiehonden en een helikopter.

Lees door onder de foto.

Volledig scherm
Bij de zoektocht naar kinderen werden ruim honderd agenten ingezet. © Screenshot 6HD

Op het bureau legde de vrouw vreemde verklaringen af. Zo zei ze dat ze geprobeerd had om haar kinderen tot leven te wekken. Later gaf ze toe de kinderen begraven te hebben in de buurt van haar huis. Toen de agenten de vrouw mee naar het huis namen wees ze aan waar haar kinderen begraven lagen.

Een van de twee lag op 75 meter van het huis van het gezin, het andere kind op zo’n 150 meter van het huis. De gevonden lichamen toonden verwondingen door slagen op het hoofd. Zowel de vrouw als haar man zitten vast. Het onderzoek naar de dood van de kinderen is in volle gang, maar vaststaat dat het om een misdrijf gaat. 

Bij de Spaanse sociale diensten liep al langer een onderzoek naar het gezin, wegens mogelijke verwaarlozing van de kinderen. Volgens verschillende leefde het gezin als hippies, gebruikten ze drugs en hielden ze zich bezig met ‘paranormale verschijnselen’.

Volledig scherm
Het terrein rond het huis van het koppel. © Screenshot 20minutos