Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Vaders ruilden kinderen in enorme Duitse misbruikzaak

updateIn een grote zedenzaak in Duitsland hebben twee vaders vermoedelijk hun kinderen met elkaar ‘geruild’ om ze te misbruiken. Dat hebben onderzoekers van justitie bekendgemaakt. 

Het gaat om een misbruikzaak die speelt rond Bergisch Gladbach bij Keulen, die steeds grotere vormen begint aan te nemen. Er zijn zo’n 200 functionarissen op de zaak gezet. Er zijn inmiddels zes verdachten en negen slachtoffers in kaart gebracht. De slachtoffers zijn tussen de 0 en 10 jaar oud. Het zou gaan om kinderen, stiefkinderen en kinderen van familie van de verdachten. 

De zaak kwam in oktober aan het rollen toen bij huiszoekingen digitale bestanden met beelden van ernstig kindermisbruik werden ontdekt. Duitse media spreken van honderdduizenden video’s en foto’s. Er zouden seksspeeltjes en ketenen gevonden zijn en een telefoon in beslag zijn genomen waarop chatgroepen zijn ontdekt die zo’n 1800 leden telden. 

Vier mannen tussen de 26 en 42 jaar zijn opgepakt, melden plaatselijke media. Ze worden verdacht van misbruik van ten minste zes kinderen, en daarnaast van het bezit en verspreiden van kinderporno. 

De Duitse politie noemt de ontdekkingen het ‘topje van de ijsberg’. De politie ‘doet er alles aan’ om de slachtoffers op de beelden zo snel mogelijk te identificeren en in veiligheid te brengen. 

 1. Woede in Australië: agent schiet zwarte jongen neer, die daarna sterft omdat ziekenhuis dicht is

  Woede in Australië: agent schiet zwarte jongen neer, die daarna sterft omdat ziekenhuis dicht is

  In het noorden van Australië is een golf van verontwaardiging op gang gekomen nadat een zwarte tiener (19) door een politieagent werd neergeschoten en stierf omdat er geen medische zorg voor hem was. Duizenden mensen zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen de betrokken instanties. Constable Zachary Rolfe (28), de agent die volgens de demonstranten racistisch zou zijn, is gisteravond beschuldigd van moord.
 2. Onderzoeksteam MH17 op zoek naar Russische topfunctionarissen

  Onderzoeks­team MH17 op zoek naar Russische topfunctio­na­ris­sen

  Het MH17-onderzoeksteam doet een nieuwe getuigenoproep in het strafrechtelijk onderzoek. Het Joint Investigation Team (JIT) zoekt informatie over politieke en militaire topfunctionarissen uit Rusland, die mogelijk opdracht hebben gegeven tot het neerhalen van het toestel. In afgeluisterde telefoongesprekken uit 2014, die nu zijn vrijgegeven, zeggen rebellen in Oost-Oekraïne onder meer ‘dat onze orders direct uit Moskou komen'.
 3. Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegetakeld’
  PREMIUM

  Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegeta­keld’

  Een Belgische vrouw van 58 is dinsdag vermoord teruggevonden in haar huis in Tolox, in het zuiden van Spanje. De Guardia Civil houdt een klopjacht op een vriend van de vrouw, ook een Belg. Speurders houden rekening met een moord in de relationele sfeer, al wordt ook roofmoord niet uitgesloten. ,,Mijn zus verzamelde antiek. Enkele waardevolle stukken zijn verdwenen", zegt de broer van het slachtoffer.