Volledig scherm
© thinkstock

Vakantie ontaardt in nachtmerrie: Belg (55) wil vriendin doden, tienerzoon voorkomt drama

Een Belg (55) heeft maandagavond geprobeerd om zijn vriendin (30) te vermoorden op vakantie in Italië. Dat melden verscheidene Italiaanse media. Het was de minderjarige zoon van de man die kon voorkomen dat hij daarin slaagde. Filip D.R. zit nu in de cel op verdenking van ontvoering en poging tot moord.

Het incident gebeurde in Rhêmes-Notre-Dame, een dorpje in de provincie Valle d’Aosta, in het noorden van Italië. Het koppel zou daar met vakantie geweest zijn en huurde er een appartement.

Reconstructie

Volgens een reconstructie van de feiten zou de man een hoogoplopende ruzie met zijn vriendin gekregen hebben. Daarop zou hij haar in een kamer hebben opgesloten en geprobeerd hebben om haar te wurgen. In Italiaanse media is er ook sprake van dat hij haar geslagen zou hebben met het handvat van een bijl en dat ze met haar hoofd tegen een tafel terechtgekomen zou zijn.

Het was de tienerzoon van de man die een drama kon voorkomen. Hij zou gezien hebben wat er gebeurde en in paniek alarm hebben geslagen. ,,Papa is aan het vechten”, meldde hij aan de autoriteiten.

De man werd opgepakt door de politie en voorlopig opgesloten in de gevangenis van Brissogne. Zijn vriendin werd naar het ziekenhuis gebracht in Aosta. Ze zou kneuzingen en nog enkele andere verwondingen hebben en zou volgens de dokters twintig dagen nodig hebben om te herstellen.

 1. Uitgedroogde koala drinkt water van asfalt: ‘Hij was te dorstig en wilde niet weg’
  video

  Uitgedroog­de koala drinkt water van asfalt: ‘Hij was te dorstig en wilde niet weg’

  Door de allesvernietigende bosbranden die Australië de afgelopen tijd teisterden zijn naar schatting een miljard dieren omgekomen waaronder ontelbare koala's. Nu sprake is van de eerste regenbuien, haasten uitgedroogde buidelberen zich naar plekken waar water beschikbaar is. De Australische Pamela Schramm trof in de deelstaat New South Wales een wel heel dorstig exemplaar aan op het asfalt van een autoweg. Het dier likte, met gevaar voor eigen leven, druppels op die op het wegdek waren blijven staan.
 2. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's

  Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

  Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.