Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vakantiegangers in de file op Europese wegen

Vakantiegangers staan op diverse plekken in Europa in de file. Volgens de ANWB is het vooral in het zuiden van Duitsland, Frankrijk en Italië druk. De wachttijd bij de Gotthardtunnel is meer dan een uur.

,,De drukte komt zoals verwacht goed op gang. Het is nog geen zwarte zaterdag, maar het is alweer drukker dan vorige week”, aldus de ANWB. In Nederland is geen sprake van vakantiefiles, de files die er staan worden vooral veroorzaakt door ongelukken of werkzaamheden.

Voor de laatste regio in Nederland, Midden-Nederland, is gisteren de zomervakantie begonnen. In twee andere regio's hebben de scholen de deuren al eerder gesloten voor de vakantie.

  1. Echtpaar op huwelijksreis zwaar verbrand bij vulkaanuitbarsting

    Echtpaar op huwelijks­reis zwaar verbrand bij vulkaanuit­bar­sting

    Onder de gewonden van de vulkaanuitbarsting op het Nieuw-Zeelandse White Island zijn de Amerikaanse toeristen Lauren en Matthew Urey (32 en 36). Zij waren op huwelijksreis en hadden een excursie naar White Island geboekt. Op het moment dat de vulkaan uitbarstte waren er 47 mensen op het vulkaaneiland. Van hen zijn 31 met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 27 van hen hebben op meer dan 70 procent van hun lichaam brandwonden.