Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vakantiegangers in de file op Europese wegen

Vakantiegangers staan op diverse plekken in Europa in de file. Volgens de ANWB is het vooral in het zuiden van Duitsland, Frankrijk en Italië druk. De wachttijd bij de Gotthardtunnel is meer dan een uur.

,,De drukte komt zoals verwacht goed op gang. Het is nog geen zwarte zaterdag, maar het is alweer drukker dan vorige week”, aldus de ANWB. In Nederland is geen sprake van vakantiefiles, de files die er staan worden vooral veroorzaakt door ongelukken of werkzaamheden.

Voor de laatste regio in Nederland, Midden-Nederland, is gisteren de zomervakantie begonnen. In twee andere regio's hebben de scholen de deuren al eerder gesloten voor de vakantie.

  1. Celstraf geëist tegen man die twitterde dat vermiste Nora (15) was verkracht door lokale stam

    Celstraf geëist tegen man die twitterde dat vermiste Nora (15) was verkracht door lokale stam

    Justitie in Maleisië heeft een 29-jarige man uit dat land aangeklaagd die via sociale media het gerucht verspreidde dat de vermiste Frans-Britse tiener Nora Quoirin (15) was verkracht door dorpelingen van de Orang Asli-stam. Nora werd vorige week, tien dagen na haar raadselachtige verdwijning uit een resort, levenloos en naakt aangetroffen in een moeras. Autopsie wees uit dat ze was verhongerd en er geen sprake was van seksueel misbruik.