Van ski-jassen tot jeans: bergen nieuwe kleding eindigen in de fast fashion-woestijn

videoGrote kledingconcerns lanceren bijna net zoveel collecties als het jaar weken telt. Het textiel dat niet wordt verkocht, komt terecht in de Atacama-woestijn, in het noorden van Chili. Daar ligt volgens experts ruim 100.000 ton aan afgedankte kleding. 

4 reacties

 • Bert Gransen

  7 maanden geleden
  Het wordt voor een prikkie opgekocht dus niet gedumpt. En het wordt verwerkt tot nieuwe producten helemaal milieuvriendelijk. Eerst lezen dan mauwen.
 • Els Weber-van Dreuten

  7 maanden geleden
  Stuur maar terug naar China, daar komt het gros van die rommel vandaan of naar de bedrijven die de rotzooi verkopen en verplicht ze om het verantwoord te verwerken.
 • Bennie Hill

  7 maanden geleden
  Hier druk maken over het milieu en alles duurder maken. Wat we niet nodig hebben als grote bedrijven, dumpen we elders in de wereld. We kunnen er niets aan veranderen
 • Chris Toorop

  7 maanden geleden
  Zo gaat dat al honderden jaren, rijke landen plunderen de armere landen van grondstoffen en andere rijkdommen. Buiten ze uit door middel van goedkope arbeid en om ze vervolgens als letterlijke stortplaatsen te gebruiken van onze overbodige luxe goederen. Hier textiel in andere arme landen is dat elektronica en andere milieuvervuilende producten en dan maar vreemd vinden dat de bewoners naar de rijke landen willen.