Ambassadeur Caecilia Wijgers met evacués die het vliegveld van Kaboel hebben weten te bereiken.
Volledig scherm
PREMIUM
Ambassadeur Caecilia Wijgers met evacués die het vliegveld van Kaboel hebben weten te bereiken. © Privéfoto

Veel Afghanen gered dankzij ‘geheime’ Holland-poort: evacués herkenbaar door oranje sjaals

Ze probeerden in chaotisch Kaboel zo veel mogelijk mensen te evacueren. Voor het eerst vertellen de Milsbeekse ambassadeur Caecilia Wijgers en militair commandant Tijs over acht dagen tussen doodsangst en vrijheid. ,,We wisten dat het nooit ging lukken om iedereen weg te krijgen.”

6 reacties

 • Peter Petra

  3 maanden geleden
  Mark en Willem, over een aantal jaren piepen jullie anders.
 • Willem Zuidersteen

  3 maanden geleden
  Tinus, deze mensen hebben voor ons gewerkt. Daarom helpen wij ze nu, dat is wel zo netjes. Zo helpen we u ook met uw uitkeringen. Het zou beter zijn als u uw xenofobische gedrag voor u houdt.
 • Mark Pier

  3 maanden geleden
  Waar ben je zo bang voor Tinus?
 • tinus aardsen

  3 maanden geleden
  Waarom moeten die mensen hierheen, wat moeten wij ermee? Laat die Wijgers ze zelf opvangen als ze die mensen zo graag wil hebben!! Over een tijdje moet jij eens opletten wat er gebeurt, dan krijgen ze spijt dat ze die mensen hierheen heeft gehaald!!
 • patrick wijgman

  3 maanden geleden
  …ook tolken zeker, die niet naar Dubai of een ander moslim land vluchten maar naar het verdorven westerse Nederland. En waarom zou dat zijn…..
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?