Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Veiligheidsdiensten VS slaan alarm: De Russen doen het weer

TrollenOpnieuw maakt de VS zich zorgen over Russische bemoeienis met de presidentsverkiezingen. Maar vaak spelen Amerikanen zelf het Kremlin in de kaart, waarschuwen experts.

Het leek een déjà vu, deze week: de Amerikaanse inlichtingendiensten waarschuwden het Congres dat het Kremlin zich in de verkiezingscampagne probeert te mengen. Drie jaar lang is Washington beheerst door zorgen, woede en onderzoeken rond Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016, dan wel pogingen die te negeren. Toen probeerden Russen Donald Trump een handje te helpen en werkten ze zijn tegenstander Hillary Clinton tegen met behulp van onder meer hackers en Russen die zich op sociale media voordeden als Amerikanen.

  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.