Volledig scherm
Veiligheidstroepen buiten het kantoor van Guaidó. © EPA

Venezolaanse veiligheidstroepen vallen kantoor oppositieleider Guaidó binnen

Venezolaanse veiligheidstroepen zijn dinsdag de kantoren van oppositieleider Juan Guaidó binnengevallen. De inval komt op het moment dat de oppositieleider in Europa is. Die verliet zijn land voor het afleggen van diverse bezoeken, ondanks een reisverbod.

,,We hebben zojuist bevestigd dat de troepen zich in het kantoor van president Guaidó bevinden", zei parlementslid Delsa Solorzano tegen verslaggevers. De nationale veiligheidsdienst lichtte het kantoor van de oppositieleider door.

Ruim vijftig landen beschouwen Guaidó als rechtmatige president van Venezuela in plaats van de socialistische regeringsleider Nicolás Maduro. Guaidó probeert tijdens zijn buitenlandse reis meer steun te vergaren voor het verdrijven van Maduro.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei dinsdag geen aanwijzingen te hebben dat Maduro bereid is om vrije verkiezingen te houden. ,,Er zijn de afgelopen maanden veel gesprekken geweest met Maduro. Daarbij heeft hij niet laten merken bereid te zijn om vrije en open presidentsverkiezingen te houden", aldus Pompeo in Costa Rica. Hij is daar vanwege een rondreis door Latijns-Amerika en het Caribische gebied.

  1. Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwagens zijn gemaakt om snel te rijden’
    PREMIUM

    Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwa­gens zijn gemaakt om snel te rijden’

    Volgens de rechter bestaat er geen twijfel over de schuld van Giovanni F. (26) uit het Belgische Willebroek. Twee twintigers – onder wie zijn eigen achterneef – stierven omdat F. met zo’n 200 kilometer per uur hun auto van de weg ramde. Daarvoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar die vecht hij nu aan. ,,Sportwagens zijn nu eenmaal gemaakt om snel te rijden.’’