Kam McLeod (links) en Bryer Schmegelsky (rechts).
Volledig scherm
Kam McLeod (links) en Bryer Schmegelsky (rechts). © REUTERS

‘Verdachte moordtieners Canada pleegden zelfmoord’

De twee Canadese tieners die na een klopjacht dood zijn gevonden, beroofden vermoedelijk zichzelf van het leven. De politie meldt volgens Canadese media dat twee vuurwapens zijn gevonden bij de lichamen van Kam McLeod (18) en Bryer Schmegelsky (19) die ervan worden verdacht drie mensen te hebben vermoord.

De autoriteiten zochten ongeveer twee weken met man en macht naar het duo, dat spoorloos was verdwenen. De politie verdenkt de jongens van de dood van drie mensen die waren omgebracht in Brits-Columbia. Het gaat om de Australiër Lucas Fowler (23), zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese (24) en een 64-jarige Canadees, Leonard Dyck.

De lichamen van McLeod en Schmegelsky werden vorige week aangetroffen in de buurt van de plaats Gillam. De politie zegt dat zelfdoding met vuurwapens de vermoedelijke doodsoorzaak is. Het onderzoek is momenteel nog in volle gang om te bevestigen dat de moordverdachten zichzelf inderdaad van het leven hebben beroofd. 

Autopsie wees uit dat de tieners al enkele dagen dood waren voordat ze werden gevonden. Het exacte tijdstip van het overlijden van de twee is niet bekend.