SPD-kanselierskandidaat Olaf Scholz houdt zich low-profile.
Volledig scherm
SPD-kanselierskandidaat Olaf Scholz houdt zich low-profile. © REUTERS

Verkiezingsstrijd in Duitsland: ‘Eenzame vechter’ SPD profiteert van foutjes concurrenten voor Merkels stoel

Met de aftrap van de verkiezingscampagne door Merkels CDU en de Beierse zusterpartij CSU, dit weekend, is de verkiezingsstrijd in Duitsland de laatste fase ingegaan. Vijf weken voor de parlementsverkiezingen is de strijd verhitter dan ooit. De christendemocraten dalen steeds verder in de peilingen, terwijl de sociaaldemocraten van de SPD stijgen.

 1. Merkels CDU wordt tóch de grootste partij bij verkiezingen in Duitse deelstaat
  Nieuws/Update

  Merkels CDU wordt tóch de grootste partij bij verkiezin­gen in Duitse deelstaat

  De CDU van de Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft de verkiezingen in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt gewonnen. De christendemocraten behaalden 37,1 procent van de stemmen, ruim 7 procent meer dan vijf jaar geleden. De rechts-populistische AfD (Alternative für Deutschland) scoort met 20,8 procent slechter dan bij de vorige verkiezingen, toen ze nog bijna een kwart van de kiezers achter zich kreeg, maar blijft wel de tweede grootste partij.
 2. Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

  Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

  Urenlang hebben familieleden in Texas in het ongewisse gezeten over het lot van de leerlingen van de basisschool in Texas, waar bij een schietpartij zeker negentien kinderen om het leven zijn gekomen. Sommigen vroegen zelfs hulp op sociale media in een wanhopige poging hun kinderen te vinden. Ziekenhuizen in de omgeving nemen dna-materiaal af van familieleden om zeker te zijn van hun band met de gedode kinderen.