Barron County-sheriff Chris Fitzgerald op een eerdere persconferentie over de verdwijning van het Amerikaanse meisje Jayme Closs.
Volledig scherm
Barron County-sheriff Chris Fitzgerald op een eerdere persconferentie over de verdwijning van het Amerikaanse meisje Jayme Closs. © AP

Vermiste Jayme (13) drie maanden na moord op haar ouders levend gevonden

Het 13-jarige meisje Jayme Closs uit de Amerikaanse staat Wisconsin, dat drie maanden geleden spoorloos verdween nadat haar beide ouders thuis werden vermoord, is levend teruggevonden. Dat heeft sherrif Chris Fitzgerald uit haar woonplaats Barron donderdag bekendgemaakt. Volgens hem zou ze donderdagavond herenigd worden met haar familie.

Volgens de sherrif is Jayme gevonden in het plaatsje Town of Gordon in Douglas County, op zo’n honderd kilometer ten noorden van Barron County. Kort daarop is een verdachte aangehouden. Over zijn identiteit en exacte betrokkenheid bij de verdwijning van het meisje of de dood van haar ouders is niets bekendgemaakt.

Amerika was weken in de ban van de verdwijning van Jayme, die spoorloos was nadat haar ouders op 15 oktober thuis vermoord werden aangetroffen. Hun lichamen waren doorzeefd met kogels. 

Een wekenlange speurtocht waaraan onder andere meer dan tweeduizend vrijwilligers meededen, leverde niets op. Er doken diverse complottheoriën over de zaak op in de Amerikaanse media. Zo zou de tiener zijn ontvoerd of zelf betrokken zijn geweest bij de dood van haar ouders. Dat laatste werd overigens direct door de sherrif de kop ingedrukt.

De autoriteiten in Barron County hebben voor vrijdag een persconferentie over de zaak aangekondigd.

Bekijk hieronder de video over hoe Amerika in de ban was van de verdwijning van de 13-jarige Jayme Closs:

  1. ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

    Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.