Volledig scherm
Het incident gebeurde in Hacienda HealthCare in Phoenix. Rechts een illustratief beeld. © AP/Getty

Verpleger vast voor bezwangeren comapatiënt

De politie in Arizona heeft een 36-jarige verpleger aangehouden die ervan wordt verdacht een comapatiënt in een speciale zorginstelling in Phoenix zwanger te hebben gemaakt. 

De verdachte is Nathan Sutherland. Hij kwam in beeld dankzij DNA-onderzoek, zo maakten de burgemeester en politiechef van Phoenix vandaag bekend.

Een 29-jarige vrouw die al 14 jaar in coma ligt in een speciale zorginstelling in Phoenix, beviel eind december plotseling van een gezonde baby. De bevalling, waarbij de baby bijna overleed,  verraste het personeel en leidde tot een onderzoek naar misbruik. In dat onderzoek werden bij alle mannelijke personeelsleden van de instelling dna-stalen afgenomen in de hoop te weten te komen wie de vader is van het kind.

De zaak zorgde voor veel beroering bij de familie, de zorginstelling Hacienda Healthcare en in de pers. Familie van de comapatiënt heeft zich over de zuigeling ontfermd, melden plaatselijke media.

  1. Nederlandse Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legendarisch hotel

    Nederland­se Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legenda­risch hotel

    Zijn beslissing om nu eens niet bij particulieren te overnachten maar in het prestigieuze Hotel Nacional de Cuba, is Govert van der Linden (60) uit Amsterdam wel heel duur komen te staan. Uit de kluis in zijn hotelkamer in het centrum van Havana verdween minstens 1000 euro van zijn vakantiebudget. ,,Ik wil de locals graag helpen, ook financieel, maar dan wel op eigen initiatief’’, verzucht de onfortuinlijke vakantieganger.