Vier kinderen omgekomen bij ongeval tussen trein en bakfiets in Oss

Bij een ongeval op een bewaakte spoorwegovergang in Oss, waarbij een bakfiets van een kinderdagverblijf is betrokken, zijn vanochtend vier kinderen om het leven gekomen en twee zwaargewonden gevallen.

Volledig scherm
Hulpdiensten zijn aanwezig bij een spoorwegovergang aan de Braakstraat. © ANP

Rond 08.25 uur werd de bakfiets bij station Oss-West gegrepen door de trein tussen Den Bosch naar Nijmegen. De slachtoffers zijn volgens de politie vier kinderen die in de bakfiets van een kinderdagverblijf zaten. Een vijfde kind en een volwassene zijn zwaargewond.

Het zou gaan om een bakfiets van kinderdagopvang Okido, aan de Obrechtstraat. De kinderen kwamen van de voorschoolse opvang. Hevig ontdane ouders en medewerkers worden daar opgevangen door de politie.

De bestuurster van de elektrische bakfiets, kwam van het kinderdagverblijf en had net een of meer kinderen afgezet bij een school, zeggen bekenden van de vrouw. Ze was met de kinderen op weg naar een volgende school. 

Bewaakte overgang

Volledig scherm
Bij het ongeval in Oss zijn zwaargewonden en meerdere doden gevallen © Charles Mallo

Op de Braakstraat in de Brabantse plaats zijn meerdere hulpdiensten aanwezig. Ook zijn er twee traumahelikopters geland. Om hulpdiensten goed te laten samenwerken, is de situatie opgeschaald naar Grip 2. Ambulancepersoneel ontfermt zich over de slachtoffers.

Over de toedracht van het ongeluk is nog niets bekend. Het gaat ter plaatse om een bewaakte overgang. Het treinverkeer ligt voorlopig stil. Op het traject worden bussen ingezet. De brandweer heeft de omgeving van het drama afgezet met schermen.

Spoorwegen zeer aangeslagen

De NS zegt zeer aangeslagen te zijn na het zware ongeluk. ,,We hebben verder nog geen details en worden op de hoogte gehouden door de politie. Dit is echt een vreselijk ongeval’’, aldus de woordvoerder van de NS.

Spoorbeheerder ProRail spreekt van een inktzwarte dag. ,,Dit is echt heel erg verschrikkelijk’’, aldus een woordvoerder. ProRail start, zoals bij elk ongeval, een onderzoek. De politie maakt vanuit een helikopter luchtbeelden van de rampplek.

Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn op weg naar Oss voor verkennend onderzoek naar het ongeval. Op basis van deze verkenning volgt later een besluit over een eventueel vervolg, aldus de raad.

Zat u in de trein en was u getuige van het ongeluk? De Gelderlander komt graag met u in contact. Ons Whatsappnummer is 06-13322268, mailen kan naar redactie@gelderlander.nl. 

Politie Oost-Brabant on Twitter

Betreft ongeval tussen trein en bakfiets met kinderen. Helaas vier doden te betreuren en twee zwaargewonden.

Volledig scherm
De brandweer schermt de plek des onheils af met schermen. © ANP