Volledig scherm
Vijftien Nederlandse voetbalsupporters zijn aangehouden in de Slowaakse stad Bratislava nadat daar rellen waren uitgebroken. © Slovak Streamers

Vijftien Nederlandse voetbalsupporters aangehouden na rellen in Bratislava

VideoVijftien voetbalsupporters zijn aangehouden in de Slowaakse stad Bratislava nadat daar rellen waren uitgebroken. Ze maakten onderdeel uit van een groep met ook Bulgaren en Polen die in het centrum van de stad met elkaar op de vuist gingen, meldden Slowaakse media. Volgens lokale media gaat het om Ajax-supporters.

De politie hield 107 mensen aan wegens openbare geweldpleging. Zeventien mensen raakten lichtgewond door de matpartij.

In Bratislava werd woensdag een kwalificatiewedstrijd in de Champions League gespeeld tussen Slovan Bratislava en Sutjeska Nikšić uit Montenegro. De politie was al attent op mogelijke confrontaties tussen aanhangers van totaal andere elftallen.

Bij de gevechten zouden aanhangers van Ajax, de Poolse club Cracovia Krakow en het Bulgaarse Levski Sofia betrokken zijn.

In Bratislava, Cracovia Krakow + Ajax vs. Levski Sofia

2,896 Likes, 271 Comments - správce3 (@hooligans.cz) on Instagram: "In Bratislava, Cracovia Krakow + Ajax vs. Levski Sofia"

  1. ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    Daar stonden ze dan op het kerkhof in Zuid-Dublin, de familie en vrienden van Shay Bradley. Voor het afscheid van een geweldige vader en opa. Voor die immer pijnlijke laatste groet. Voor een traan... maar ook een onverwachte lach. Want de lieve ‘papabeer’ had tot ieders verbazing nog een grap voorzien op zijn begrafenis zaterdag. Een geluidsopname waarin hij deed alsof hij het maar niks vond in die kist van hem. De video van zijn laatste frats gaat nu de hele wereld rond.