Volledig scherm
Vijftien Nederlandse voetbalsupporters zijn aangehouden in de Slowaakse stad Bratislava nadat daar rellen waren uitgebroken. © Slovak Streamers

Vijftien Nederlandse voetbalsupporters aangehouden na rellen in Bratislava

VideoVijftien voetbalsupporters zijn aangehouden in de Slowaakse stad Bratislava nadat daar rellen waren uitgebroken. Ze maakten onderdeel uit van een groep met ook Bulgaren en Polen die in het centrum van de stad met elkaar op de vuist gingen, meldden Slowaakse media. Volgens lokale media gaat het om Ajax-supporters.

De politie hield 107 mensen aan wegens openbare geweldpleging. Zeventien mensen raakten lichtgewond door de matpartij.

In Bratislava werd woensdag een kwalificatiewedstrijd in de Champions League gespeeld tussen Slovan Bratislava en Sutjeska Nikšić uit Montenegro. De politie was al attent op mogelijke confrontaties tussen aanhangers van totaal andere elftallen.

Bij de gevechten zouden aanhangers van Ajax, de Poolse club Cracovia Krakow en het Bulgaarse Levski Sofia betrokken zijn.

In Bratislava, Cracovia Krakow + Ajax vs. Levski Sofia

2,896 Likes, 271 Comments - správce3 (@hooligans.cz) on Instagram: "In Bratislava, Cracovia Krakow + Ajax vs. Levski Sofia"

  1. Iran entert Britse olietanker in Straat van Hormuz
    Update/video

    Iran entert Britse olietanker in Straat van Hormuz

    Iran heeft een Britse olietanker geconfisqueerd die door de Straat van Hormuz voer. De Britse olietanker Stena Impero werd vanmiddag geënterd door leden van de Iraanse Revoltionaire Garde. Een klein uur later leek de tanker Mesdar aan de beurt. Ook dat schip maakte een scherpe koerswijziging, volgens de Britse regering omdat het gekaapt werd. Later mocht de Mesdar zijn aanvankelijke koers toch weer vervolgen. De onduidelijkheid en reacties van de regeringen tekenen de opgelopen spanningen in de voor olie zo belangrijke regio.