Volledig scherm
De ouders en Loki © Facebook

Vlammenzee eist leven van peuter (1) die zijn puppy probeerde te redden: 'De ouders zijn alles kwijt’

Een 1-jarig jongetje uit de Amerikaanse staat Arkansas is afgelopen weekend om het leven gekomen toen hij zijn huis in rende waar een enorme brand was uitgebroken. De peuter probeerde zijn puppy te redden uit de vlammenzee, maar werd zelf gegrepen door het vuur, zo meldt de lokale politie. De ouders van het slachtoffertje reageren verslagen. ,,We weten dat je nu op een betere plek bent.”

Het huis in het kleine plaatsje Gentry (circa 2600 inwoners) vatte zaterdagmiddag rond vijf uur vlam. De bewoners van het huis, Kurtis en Caitlin Sharp, en hun 18 maanden oude zoontje Loki waren op dat moment thuis. Ze verloren hun kind even uit het oog toen ze in de buurt om hulp riepen en de vlammen zelf probeerden te doven. Vader Kurtis hoorde achteraf dat zijn zoon de woning was binnengegaan nadat het kind zich realiseerde dat hun hondje nog binnen was.

De ouders van Loki renden nog in paniek de woning in om hun zoontje te redden, maar konden hem niet meer vinden door de verstikkende rook, zo meldt de lokale brandweer. Op Facebook schrijven de ouders het verdriet van zich af. ,,Beschouw je kinderen nooit als vanzelfsprekend”, aldus de verslagen vader. ,,Koester elk moment met hen! We houden van je Bubba en we weten dat je nu op een betere plek bent.”

‘Kostbaar kind verloren’

Volgens de politie is de brand vermoedelijk veroorzaakt door een elektrische storing, maar dat moet verder onderzoek nog uitwijzen. De begrafenis van de kleine Loki vindt morgenochtend plaats. Op Facebook en crowdfundingsites zijn pagina’s opgezet waar sympathisanten geld en spullen kunnen doneren om de familie te helpen.

,,Een van onze lieve vertegenwoordigers is alles verloren bij een brand in huis. Ze zijn niet alleen hun spullen kwijt, maar ook een kostbaar kind”, zo meldt een collega van een van de ouders. ,,We hebben alle donaties nodig die we kunnen krijgen. Het laatste wat we willen is dat de familie zich in deze zeer moeilijke periode zorgen om geld moet maken. Donaties worden gebruikt om ziekenhuisrekeningen, begrafeniskosten en een nieuwe woning te betalen. Bid alsjeblieft voor deze familie.”