Volledig scherm
Reizigers op het vliegveld Matiga. © AFP

Vluchten naar Libische hoofdstad Tripoli omgeleid na explosies

Alle vluchten naar de Libische hoofdstad Tripoli worden omgeleid naar het vliegveld van Misrata, een stad ten oosten van de hoofdstad. De luchthaven Matiga, bij Tripoli, lag eerder in de nacht onder vuur. Bewoners meldden explosies en raketten die in de buurt van het vliegveld insloegen.

Een toestel dat van Egypte onderweg was naar Tripoli, moest uitwijken naar Misrata. De luchthaven liet korte tijd later weten dat alle vluchten voor de hoofdstad naar Misrata worden geleid.

Volgens een woordvoerder van de militie die de controle heeft over de luchthaven zijn er gen gewonden gevallen en is er geen schade. Libische mediakanalen meldden dat er meerdere gewonden waren.

Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanval op het hoofdkwartier van het Libische staatsoliebedrijf National Oil Corporation van een dag eerder. Bij deze aanval zijn zeker twee doden gevallen en tien personen gewond geraakt.

  1. Extreemrechtse partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

    Extreem­recht­se partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

    De Spaanse extreemrechtse partij Vox, die bij de verkiezingen volgende maand een goede kans maakt voor het eerst in het parlement te komen, stelt voor dat burgers die een inbreker verwonden of doden een ,,medaille voor burgerlijke verdienste” zouden krijgen. ,,Wij willen van Spanje niet de ‘Far West’ maken, maar wel een plaats waar de inwoners veilig zijn”, zei partijleider Javier Ortega Smith zondag op een verkiezingsbijeenkomst.