Volledig scherm
Volkswagen ID.3. © Volkswagen AG

Volkswagen bedolven onder aanvragen voor nieuwe elektrische auto

Volkswagen heeft een dag na de onthulling van zijn nieuwe, relatief goedkope elektrische Volkswagen ID.3 al meer dan 10.000 aanbetalingen van 1000 euro binnen van klanten. De voorinschrijving voor de auto waarmee Volkswagen zich in het elektrische tijdperk wil storten loopt daarmee voor op schema, maar kan nog niet tippen aan de animo voor de meest vergelijkbare Tesla.

De site van Volkswagen piepte en kraakte volgens de Duitse autogigant, die het dieselschandaal achter zich probeert te laten vanwege alle interesse van potentiële kopers. De aanmeldingen overtroffen de verwachtingen ruimschoots, al is niet duidelijk op hoeveel Volkswagen rekende.

Met de ID.3 gaat Volkswagen rechtstreeks de strijd aan met de Model 3 van Tesla. Het bereik van de goedkoopste versie van beide auto’s is min of meer vergelijkbaar en de Volkswagen is met 30.000 euro zelfs wat scherper geprijsd. De Duitsers zetten de ID.3 neer als opvolger van iconische auto’s als de Kever en Golf. De eerste levering van de e-auto staat voor medio 2020 op de planning.

De eerste als volledig elektrische auto ontwikkelde Volkswagen wordt geleverd met zes jaar lang gratis onderhoud en APK. Hij komt in verschillende versies op de markt, met een bereik van 330 tot 550 kilometer. In Duitsland zullen de prijzen net onder de € 30.000 beginnen, maar over de Nederlandse vanaf-prijs is nog niets bekendgemaakt.

  1. In Mexico gearresteerde zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    In Mexico gearres­teer­de zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, is gearresteerd en kort daarop weer vrijgelaten in de plaats Culiacán. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten bekendgemaakt. Ovidio Guzmán zou een belangrijk lid zijn van het Sinaloakartel, dat voorheen gerund werd door zijn vader. Hij wordt verdacht van het vervoeren van cocaïne, marihuana en amfetaminen. Hij zou zijn vrijgelaten ‘om levens te sparen’, aldus de Mexicaanse minister van Veiligheid.