Von der Leyen spreekt vol vuur, er klinkt applaus en boegeroep

beoogd eu-voorzitterZe sprak een kleine 40 minuten en ze deed dat vol vuur. Ursula von der Leyen presenteerde vanochtend haar plannen voor een kritisch Europees parlement in Straatsburg. Vanavond beslissen de parlementariërs of ze de nieuwe voorzitter van de Commissie wordt.

 1. Boeken in de ban en waarschuwing voor Bridget Jones’s Diary: Hongarije verbiedt ‘homopromotie’

  Boeken in de ban en waarschu­wing voor Bridget Jones’s Diary: Hongarije verbiedt ‘homopromo­tie’

  Populaire films als Bridget Jones’s Diary en Billy Elliot mogen alleen nog ‘s avonds laat op de Hongaarse televisie worden uitgezonden, met een waarschuwing dat ze niet geschikt zijn voor jongeren. Het is een van de uitvloeiselen van de omstreden wet die het Hongaarse parlement heeft aangenomen die jongeren moet ‘beschermen’ tegen informatie over homoseksualiteit en geslachtsoperaties.
 2. Bouwvakkers bedolven onder puin na instorten deel school in Antwerpen, één dode
  Video

  Bouwvak­kers bedolven onder puin na instorten deel school in Antwerpen, één dode

  Zeker één persoon is in het Belgische Antwerpen om het leven gekomen door het instorten van een bouwsteiger en een deel van een school. De brandweer heeft al een tiental personen kunnen bevrijden en zoekt nog verder naar zeker vijf vermisten die onder het puin liggen. Het zou gaan om bouwvakkers met de Portugese nationaliteit. Er is ook sprake van zeker acht zwaargewonden, vier mensen verkeren in levensgevaar.