Het appartementencomplex 'Roco' in de buitenwijk Shanzu bij Mombasa.
Volledig scherm
Het appartementencomplex 'Roco' in de buitenwijk Shanzu bij Mombasa. © Herman Rouwenhorst

Vriendin van vermoorde Nederlander in Kenia geldt nu als verdachte, conciërge eveneens

Het onderzoek naar de moord op een 55-jarige Nederlander in het zuidoosten van Kenia spitst zich toe op de vriendin van de man. De Keniaanse vrouw werd zaterdag al urenlang ondervraagd over haar ‘rammelende’ verklaring maar wordt volgens de politie nu behandeld als verdachte.  

 1. Oxfam Novib: ‘CO2-uitstoot volledig compenseren met nieuwe bossen is luchtkasteel’
  PREMIUM

  Oxfam Novib: ‘CO2-uit­stoot volledig compense­ren met nieuwe bossen is luchtkas­teel’

  Het is lovenswaardig dat onze multinationals hun koolstofuitstoot willen wegstrepen door massaal bomen aan te planten, maar in de praktijk zijn dat onrealistische en onhaalbare beloftes. In een vandaag gepubliceerd rapport waarschuwt Oxfam-Novib dat er zelfs meer kwaad dan goed uit kan voortkomen, omdat al die beloofde bossen wereldwijd ten koste gaan van toch al schaarse landbouwgrond.
 2. Bosbranden Griekenland: niet alleen de hitte, maar ook de stank is ondraaglijk
  PREMIUM
  Reportage/video

  Bosbranden Grieken­land: niet alleen de hitte, maar ook de stank is ondraag­lijk

  Honderden verwoeste huizen, duizenden evacuaties en ontelbare hectares natuurgebied die in vlammen opgaan: na buurland Turkije gaat nu ook Griekenland gebukt onder hevige bosbranden. Doordat de temperatuur voorlopig boven de 40 graden blijft en regen al helemaal niet wordt verwacht, neemt de kans op nieuwe branden alleen maar toe. Ook Olympia, bakermat van de Olympische Spelen, wordt bedreigd.