Afghaanse studentes in Kaboel demonstreerden op 11 september vóór de nieuwe regels van de taliban die vrouwen verplichtten om zwarte bedekkende kleding te dragen.
Volledig scherm
Afghaanse studentes in Kaboel demonstreerden op 11 september vóór de nieuwe regels van de taliban die vrouwen verplichtten om zwarte bedekkende kleding te dragen. © EPA

Vrouwelijke studenten Kaboel niet welkom ‘tot een islamitische sfeer is gecreëerd’

Waar Afghaanse vrouwen eerst nog onder strenge restricties door mochten studeren na de machtsovername door de taliban, heeft de nieuwe rector van de universiteit van Kaboel aangekondigd dat vrouwen voor nu niet meer welkom zijn om te studeren of te werken.

  1. LIVE | Poetin in annexatie-speech: De broeders en zusters in Oekraïne zijn deel van ons volk
    OORLOG OEKRAÏNE

    LIVE | Poetin in annexatie-speech: De broeders en zusters in Oekraïne zijn deel van ons volk

    President Poetin heeft samen met de vier leiders van Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja de documenten ondertekend die horen bij de annexatie van de Oost-Oekraïense gebieden. Dat betekent dat de regio's volgens hen nu onderdeel zijn van de Russische Federatie. In zijn bijgaande speech haalde Poetin fel uit naar het Westen en wees hij de bondgenoten van de Verenigde Staten aan als schuldige van het opblazen van de Nord Stream-gasleidingen. Volg hier het nieuws over de ontwikkelingen in Oekraïne.