Grote schade aan een belangrijke verkeersader in Gaza. De Israëlische luchtmacht voerde maandagochtend een reeks aanvallen uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Grote schade aan een belangrijke verkeersader in Gaza. De Israëlische luchtmacht voerde maandagochtend een reeks aanvallen uit. © AFP

Waar Trump nog olie op het vuur gooide, blijft Biden opvallend stil over geweld Israël en Hamas

Het geweld tussen Israël en Hamas gaat niet alleen gewoon door, het wordt steeds erger. De internationale gemeenschap gaat niet verder dan oproepen tot een wapenstilstand. En Amerika blijft opvallend stil.

 1. Rutte uit in gesprek met Netanyahu en Abbas zorgen over escalatie van het conflict op de Gazastrook
  Play
  Video

  Rutte uit in gesprek met Netanyahu en Abbas zorgen over escalatie van het conflict op de Gazastrook

  Verschillende leiders, waaronder demissionair premier Mark Rutte, hebben opgeroepen het geweld op de Gazastrook te stoppen. Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres wil dat er onmiddellijk een eind komt aan de gevechten tussen Israël en de Palestijnen. Die oproep deed hij tijdens de spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad vanwege het conflict op de Gazastrook. Dat escaleerde een week geleden en beleefde afgelopen weekend een grimmige mijlpaal.
 2. Opnieuw hevige Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook, tienduizenden Palestijnen gevlucht
  Play
  VIDEO

  Opnieuw hevige Israëli­sche luchtaan­val­len op Gazastrook, tienduizen­den Palestij­nen gevlucht

  Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben in de nacht van zondag op maandag opnieuw een reeks zware luchtaanvallen uitgevoerd op verschillende locaties in Gaza-stad. Palestijnse militanten zouden daarnaast onder meer raketten hebben afgevuurd op de zuidelijke steden Beër Sjeva en Ashkelon. Zo’n 42.000 Palestijnen zijn in de Gazastrook hun huizen ontvlucht vanwege de aanhoudende luchtaanvallen, meldt het UNRWA, een VN-organisatie die Palestijnse vluchtelingen helpt.