VCG via Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© VCG via Getty Images

Wegwezen! Inwoners Shanghai zijn lockdown zat en vluchten het land uit

Als gevolg van de strenge, langdurige lockdown in Shanghai, maken duizenden inwoners plannen om voorgoed te vertrekken. De miljoenenstad zit al anderhalve maand op slot, en de welvarende middenklasse is het meer dan zat: migratie-consultants maken overuren. ,,We werken ons een slag in de rondte, van ‘s ochtends to ‘s avonds”, zegt een medewerker van migratiebureau Meiyi.

  1. Taliban vragen internationale erkenning regering, leider voor het eerst weer in het openbaar verschenen

    Taliban vragen internatio­na­le erkenning regering, leider voor het eerst weer in het openbaar verschenen

    Het Afghaanse fundamentalistische taliban-regime heeft zaterdag een grote bijeenkomst van duizenden geestelijken in de Afghaanse hoofdstad Kaboel afgesloten door de internationale gemeenschap te vragen hun regering te erkennen. De taliban regeren Afghanistan sinds vorig jaar augustus, maar tot nu toe erkende geen enkel land het Islamitisch Emiraat Afghanistan, zoals het land volgens hen heet.
  2. Agenten VS beleven 'totale nachtmerrie' bij urenlange schietpartij: drie doden, schutter gepakt

    Agenten VS beleven 'totale nachtmer­rie' bij urenlange schietpar­tij: drie doden, schutter gepakt

    Bij een drie uur durende schietpartij in de Amerikaanse staat Kentucky zijn donderdag drie agenten en een politiehond om het leven gekomen. De schutter, een verdachte van huiselijk geweld, is na ingrijpen van zijn familie aangehouden. De agenten die betrokken raakten bij de wilde schietpartij kwamen volgens de sheriff in een ‘totale nachtmerrie’ terecht. Vier andere agenten raakten nog gewond.