Volledig scherm
1.326 Ford Mustangs vormen langste parade ooit in Lommel. © Mine Dalemans

Wereldrecord bij onze grens! 1.326 Ford Mustangs vormen langste parade ooit

Exact 1.326 Ford Mustangs hebben vandaag op de Ford-testbaan in het Belgische Lommel, vlak over de Nederlandse grens, een nieuw wereldrecord gevestigd voor de langste Mustang-parade. Het vorige record werd in 2017 neergezet in het Mexicaanse Toluca met 960 wagens.

Om de 55ste verjaardag van de Ford Mustang te vieren, verzamelden vandaag 1.326 Mustang-eigenaars vanuit heel Europa voor een Mustang-choreografie, een optreden door de Vlaamse zanger Günther Neefs en een fly-over door de P51 Mustang en de ‘Belgian Red Devils’ stuntvliegeniers.

De Mustangs vormden een onafgebroken rijdende colonne, waarbij de wagens met een afstand van minder dan 20 meter van elkaar reden. Het deelnemersveld telde alle generaties van het iconische Ford-model, van 1964 tot 2019. De Mustang-eigenaars kwamen uit alle hoeken van Europa met 746 voertuigen uit België, 232 uit Duitsland, 136 uit Nederland, 75 uit het Verenigd Koninkrijk, 68 uit Frankrijk, 53 uit Luxemburg en enkele Zwitsers, Monegasken en Polen.

De 3.500 aanwezigen hielden ook een minuut stilte voor Lee Iacocca, de geestelijke vader van de Ford Mustang, die enkele weken geleden overleed.

Volledig scherm
© Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans
  1. Rusland smult van mysterieuze zwangerschap tienermeisje: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland smult van mysterieu­ze zwanger­schap tienermeis­je: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland is in de ban van de prille, vooralsnog mysterieuze zwangerschap van de 13-jarige Daria uit de stad Zheleznogorsk. Volgens de aanstaande moeder is haar piepjonge vriendje Ivan (10) ‘honderd procent zeker’ de vader van de baby, maar experts stellen dat zoiets vanwege zijn leeftijd onmogelijk is. ,,Onderzoek heeft aangetoond dat hij nog niet in de puberteit zit en geen actieve zaadcellen heeft.” De politie vermoedt dat het meisje seksueel misbruik door een volwassene verzwijgt.