De Franse president Emmanuel Macron neemt de afgeketste onderzeeërdeal met Australië hoog op. Ook is Frankrijk woedend over het nieuwe veiligheidspact AUKUS tussen de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron neemt de afgeketste onderzeeërdeal met Australië hoog op. Ook is Frankrijk woedend over het nieuwe veiligheidspact AUKUS tussen de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. © AFP

Woedende Fransen roepen ambassadeurs terug uit VS en Australië

Frankrijk roept zijn ambassadeurs in de Verenigde Staten en Australië terug voor overleg, nadat een deal tussen die twee landen het einde betekende van de Australische aankoop van Franse onderzeeërs ter waarde van meer dan 30 miljard euro. President Emmanuel Macron neemt de zaak zo hoog op dat hij het nodig acht in Parijs met de ambassadeurs te overleggen.

  1. Vader (54) van zes kinderen die in Oostenrijkse kelder zijn gevonden ‘bereidde zich voor op apocalyps’
    met video

    Vader (54) van zes kinderen die in Oostenrijk­se kelder zijn gevonden ‘bereidde zich voor op apocalyps’

    De 54-jarige vader van de zes kinderen die afgelopen vrijdag zijn gevonden in een wijnkelder in het Oostenrijkse dorpje Obritz, was een zogenaamde doomsday prepper. De man bereidde zich voor op het einde van de wereld. Dat meldt Erich Greil, de viceburgemeester van Obritz. De 54-jarige Tom Landon zou naar verluidt een kelder voor elk van zijn kinderen hebben gekocht.