Volledig scherm
Het beeld dat Barack Obama via sociale media de wereld instuurde toen hij de verkiezingen won voor een tweede ambtstermijn. © afp

Zo kun je Obama blijven volgen na de allerlaatste persconferentie

Vrijdag is het zover: dan verlaat president Barack Obama het Witte Huis en trekt Donald Trump er in voor de komende vier jaar. De aftredende president geeft woensdag zijn allerlaatste persconferentie als president, zo maakte het Witte Huis dinsdag bekend. Hij praat om 14.15 plaatselijke tijd (19.15 in Nederland) voor het laatst met de pers.

Met de overgang gaan ook de sociale media-accounts die het Witte Huis onder Obama aanmaakte over naar Trump en zijn vrouw Melania. Voor degene die nog geen afscheid kan nemen van de vertrekkende president en de Obama's op sociale media wil blijven volgen, kan dat via hun persoonlijke accounts doen.

Twitter

De account @POTUS, die Obama als president gebruikt, gaat over naar de nieuwe president Trump. Barack Obama is na zijn presidentschap enkel nog maar actief op @BarackObama, zijn vrouw geeft het account @FLOTUS door aan First Lady Melania Trump en zal via @MichelleObama te volgen zijn.

De accounts die gelieerd zijn aan het Witte Huis blijven gewoon bestaan: @WhiteHouse, @POTUS, @VP, @FLOTUS, @PressSec, @LaCasaBlanca, @WHLive, @VPLive, @Cabinet.

Facebook, Instagram, Snapchat
Barack Obama kan je op Facebook vinden onder Facebook.com/BarackObama en op Instagram onder Instagram.com/BarackObama. Michelle Obama vind je op Facebook onder Facebook.com/MichelleObama, op Snapchat als MichelleObama en op Instagram via Instagram.com/MichelleObama.

Gearchiveerde berichten
Wie de oude berichten op sociale media van het presidentschap van de Obama's wil zien, kan dat via de volgende accounts: @POTUS44 (Twitter), Facebook.com/POTUS44 en Medium.com/@POTUS44. Voor Michelle zijn de accounts @FLOTUS44 (Twitter), @MichelleObama44 (Instagram), en Medium.com/@FLOTUS44

Alle documenten die de regering Obama publiceerde via de website van het Witte Huis, zullen beschikbaar blijven via ObamaWhiteHouse.gov.