Een man huilend bij een graf in Manaus, Brazlië. Begraafplaatsen gingen afgelopen weekend weer open voor bezoekers voor het eerst tijdens de coronapandemie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een man huilend bij een graf in Manaus, Brazlië. Begraafplaatsen gingen afgelopen weekend weer open voor bezoekers voor het eerst tijdens de coronapandemie. © AFP

Zuid-Amerika smeekt om vaccins: coronagolf eist recordaantallen doden, veel jongeren slachtoffer

Veel Zuid-Amerikaanse landen hebben al weken te maken met recordaantallen coronapatiënten en -doden. De zorg kraakt, vaccinatie zou een deel van de oplossing kunnen zijn maar verloopt traag. Daarbij zijn ook jongeren steeds vaker het slachtoffer van Covid-19.

  1. Venetie mogelijk bedreigd werelderfgoed door enorme cruiseschepen: ‘Groot probleem voor Italië’

    Venetie mogelijk bedreigd werelderf­goed door enorme cruisesche­pen: ‘Groot probleem voor Italië’

    Een belangrijk adviesorgaan van VN-organisatie Unesco denkt dat het verstandig is om Venetië toe te voegen aan de lijst van bedreigd werelderfgoed, omdat er nog altijd geen permanent verbod is op het aanmeren van enorme cruiseschepen. Deze mileuonvriendelijke vakantieschepen zijn al jaren een bron van ergernis en controverse in de Italiaanse stad. De Italiaanse minister van cultuur erkent op Twitter dat er geen tijd meer te verliezen is. ,,We moeten onmiddellijk de doorgang van grote schepen in het Giudecca-kanaal verbieden.”