Volledig scherm
Archieffoto © EPA

Zuid-Korea lost waarschuwingsschoten na Russische schending luchtruim

Het Zuid-Koreaanse leger heeft waarschuwingsschoten afgevuurd op een Russisch militair vliegtuig dat het Zuid-Koreaanse luchtruim zou hebben geschonden. Dat heeft het ministerie van Defensie in Seoul bekend gemaakt.

De Russische bommenwerper zou twee keer het Zuid-Koreaanse luchtruim zijn binnengedrongen. Daarop liet Zuid-Korea straaljagers opstijgen en werden waarschuwingsschoten afgevuurd, zo meldt het Koreaanse persbureau Yonhap.

Het incident gebeurde in de Japanse Zee, ten oosten van het Koreaanse vasteland, bij de Rotsen van Liancourt. Dat zijn een paar kleine eilanden die door zowel Japan als Zuid-Korea worden geclaimd.

Het is de eerste keer dat een Russisch militair vliegtuig het Zuid-Koreaanse luchtruim is binnengedrongen, aldus een ambtenaar van het ministerie.

  1. Wereldgezondheidsorganisatie verwacht verdere verspreiding coronavirus, zesde dode gemeld

    Wereldge­zond­heids­or­ga­ni­sa­tie verwacht verdere versprei­ding coronavi­rus, zesde dode gemeld

    Volgens de wereldgezondheidsorganisatie is een verdere verspreiding van het in China ontstane coronavirus onvermijdelijk. ,,De komende dagen zullen ook in andere delen van China besmettingen geregistreerd worden. Aannemelijk is dat dit ook op meerdere plekken buiten China gaat gebeuren”, aldus de organisatie. Vandaag werd bekend dat het dodental als gevolg van het virus is opgelopen naar zes. Het aantal geregistreerde patiënten staat inmiddels op 291.