Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

Zware crash in Duitsland: ‘Ik dacht meteen: hier moeten doden zijn gevallen’

UPDATEEen Nederlands minibusje met zes inzittenden is vanochtend op de Duitse A57 nabij Goch gecrasht toen geprobeerd werd een vrachtwagen in te halen. Vier inzittenden, hoogstwaarschijnlijk geen Nederlanders, raakten ernstig gewond. Drie van hen verkeren volgens de Duitse politie mogelijk in levensgevaar. 

Het busje schampte bij het inhalen de zijkant van de vrachtwagen, waarna het op de zijkant terechtkwam. Het ongeluk gebeurde vanmorgen rond 07.00 uur. De bestuurder en drie inzittenden (tussen de 40 en 44 jaar) raakten zwaargewond. De andere twee inzittenden (39 en 58 jaar) raakten lichtgewond. Allen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Omdat een traumahelikopter op de snelweg moest landen, was de snelweg in de rijrichting Keulen een tijdlang afgezet.

Vrachtwagenchauffeur Remon Stip (38) uit Ridderkerk reed vlak na de crash langs de brokstukken. ,,Ik dacht meteen: hier moeten doden zijn gevallen. Dat busje lag ondersteboven en was een wrak. Is écht een flinke klap geweest.”

Identiteit

De identiteit van de gewonden is nog niet vastgesteld, maar volgens een woordvoerder spraken de gewonden Pools en Roemeens. ,,Mogelijk verkeren drie slachtoffers in levensgevaar.” De slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Nederland.

Goch ligt net over de Duitse grens, nabij het Noord-Brabantse Boxmeer en Gennep.

  1. Drie gevallen coronavirus in Frankrijk: RIVM ontkent dat patiënt in Nederland is geweest
    'Meer besmettingen verwacht'

    Drie gevallen coronavi­rus in Frankrijk: RIVM ontkent dat patiënt in Nederland is geweest

    In Frankrijk zijn drie gevallen van het besmettelijke coronavirus opgedoken: twee in Parijs en één in Bordeaux. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid. Volgens Agnès Buzyn zijn het de eerste gevallen die bekend zijn in Europa. Een van de patiënten, een 48-jarige man met Chinese roots, is opgenomen in een ziekenhuis in Bordeaux. Een artsendienst meldt via Facebook dat de man heeft verklaard op reis te zijn geweest naar China en via Nederland is teruggereisd. Iets wat het RIVM heeft uitgezocht en ontkent.