Reddingswerkers zoeken naar lichamen.
Volledig scherm
Reddingswerkers zoeken naar lichamen. © EPA

Zwarte dozen van verongelukt vliegtuig Pakistan gevonden

De zwarte dozen van de gisteren verongelukte Airbus van Pakistan International Airlines (PIA) zijn gevonden en geborgen. Volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zijn de apparaten overgedragen aan onderzoekers die proberen de oorzaak van de crash te achterhalen.

Zowel de zogenoemde cockpitvoicerecorder, die alle gesprekken van de piloten opneemt, als de flight data recorder met alle vlucht- en technische gegevens van het toestel, zijn gevonden. Het vliegtuig crashte gisteren in Karachi. Het toestel kwam uit Islamabad en had 99 mensen aan boord. Twee van hen overleefden het ongeluk

Een van de overlevenden is Zafar Mahmood, CEO van de Punjab Bank. Hij verkeert in stabiele toestand, aldus premier Murad Ali Shah van de zuidelijke provincie Sindh die de man in een ziekenhuis ontmoette. Er kunnen nog andere overlevenden zijn, zei een woordvoerder van luchtvaartmaatschappij PIA.

Neergestort in woonwijk

De Airbus A320 stortte neer op een woonwijk van de stad, nadat het diverse malen had geprobeerd de landing in te zetten. Meerdere gebouwen zijn verwoest en verschillende bewoners om het leven gekomen. Reddingswerkers zijn de hele nacht bezig geweest om slachtoffers tussen wrakstukken vandaan te halen. Inmiddels zijn de meeste lichamen geborgen.

Kort voor de crash had de piloot volgens de luchtvaartmaatschappij technische problemen aan de toren gemeld. Radioverslagen geven aan dat een van de motoren van het vliegtuig was uitgevallen. Ooggetuigen meldden aan lokale tv-stations dat ze het vliegtuig rond de luchthaven zagen cirkelen voordat het in de woonwijk neerstortte.