Volledig scherm
© ANP XTRA

184 zonnepanelen voor Burense basisscholen

BUREN De start van een heuse schooldakrevolutie was afgelopen week in de gemeente Buren. De Prins Willem Alexander school in Beusichem en de Klepper in Zoelmond zijn de eerste twee scholen die dankzij een speciale lening hun daken vol zonnepanelen gaan leggen.

,,Het is goed dat we op deze manier een kleine bijdrage leveren aan de oplossing van het klimaatprobleem”, vindt Mark van der Pol, bestuursvoorzitter van de overkoepelende scholenorganisatie BasisBuren. ,,Maar nog belangrijker is het dat wij de educatie over duurzaamheid aan onze kinderen doorgeven. Met de aanschaf van de panelen nemen we de kinderen mee in de gedachte dat we er zelf iets aan kunnen doen.”

In totaal liggen er binnenkort 184 gloednieuwe zonnepanelen op de daken van de twee scholen. En dat moet slechts het begin zijn, als het aan de Stichting Schooldakrevolutie ligt. De organisatie, die gesteund wordt door de overheid, wil de komende jaren ruim 6.300 schooldaken vullen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland