De windmolens langs de A15 nabij Geldermalsen
Volledig scherm
PREMIUM
De windmolens langs de A15 nabij Geldermalsen © William Hoogteyling

A15 wordt lang lint van windmolens en zonneparken, ook Buren wil meer ‘energie langs de snelweg’

MAURIK - De gemeente Buren wil de komende jaren vier of vijf grote windmolens en 65 hectare aan zonneparken mogelijk maken. Initiatiefnemers moeten zich daarbij beperken tot stroken grond langs de A15 en naastliggende Betuweroute.

5 reacties

 • Janneman null

  2 weken geleden
  Kijk a.u.b. naar de landelijke dekking van zonneparken en windmolens. Onze regio heeft in verhouding al veel te veel van deze energie opwekkers. De inwoners mogen geen woning of aanbouw realiseren omdat het zo'n mooi open landschap is. Dit kan dan na de Betuwelijn ook nog? Het ligt zeker niet bij Grapperhaus voor de deur, dan zou de wet even worden aangepast. Helaas hebben we tegenwoordig een onbetrouwbare overheid die niet dienend maar dwingend is met een graaiende koning als boegbeeld.
 • Pieter

  1 maand geleden
  De gemeente Buren zenkt bij zichzelf.. langs de A15 die troep, dan hebben wij als gemeente Buren er bijzonder weinig last van omdat het meeste dan uit ons gezichtsveld staat.
 • Janneman

  1 maand geleden
  Kijk eens naar de landelijke dekking van windmolens. Onze regio is al overbelast. Wat doen onze slapende bestuurders? Extra windmolens en zonnepanelen, dan kunnen ze zich op de borst slaan hoe groen ze zijn.Ondertussen gaat ons leefgebied er aan. A-15, Betuwelijn, ontgassende schepen, Transport hotspot.Allemaal slecht voor de inwoners. Zeg nu niet dat zonnepanelen goed zijn. In het buitengebied mag om diverse regels niet worden gebouwd en verhard, dus ook geen zonnepanelen en windmolens.
 • Pimpampet

  1 maand geleden
  De Gelderlander verzuimt om aan te geven dat dat ook in het beleid zit maar als je alle daken vol legt met zonnepanelen dan nog mis je 70% van de op te wekken energie. Dus voordat er iets briljants is uitgevonden zullen we voorlopig echt moeten wennen aan molens en zonnevelden. 
 • Silvester

  1 maand geleden
  Dat zou een prachtige gezicht worden. Nog meer groen weg. Voor zonnepanelen kun je toch ook daken van gebouwen gebruiken. 
 1. Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven

Rivierenland