Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 577.

Aaltje koestert haar 'hokske' in Zoelen

rivierenlandersElke ochtend staat Aaltje Tweeboom (84) om 06.00 uur naast haar bed. Een half uur later opent ze het winkeltje naast het enige tankstation dat Zoelen nog heeft. 

Volledig scherm
Aaltje Tweeboom. © Raphael Drent

Om 20.00 uur hangt ze het bordje 'gesloten' op. ,,Mijn hokske’’, noemt ze het houten gebouwtje naast haar woonhuis liefkozend. Tanken en betalen doet de klant tegenwoordig zelf. ,,Ik verkoop alleen nog sigaretten, drinken en ijs.’’ 

De plek is vertrouwd. ,,Ik ben in dit huis geboren en nooit meer weggegaan. Net als mijn opoe. Ik ga nooit op vakantie. Daar heb ik geen behoefte aan. Ik ben blij met mijn leven. Ik ben altijd gezellig geweest. Vriendelijk tegen de klanten. Ik heb zelfs achterkleinkinderen. Ik ben dankbaar voor elke ochtend dat ik weer op mag staan. Ik heb niets te wensen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een magische Sinterklaasintocht in Eck en Wiel
    PREMIUM
    Vrijwilligers

    Een magische Sinter­klaas­in­tocht in Eck en Wiel

    ,,Om zo’n groot feest te maken van de Sinterklaasintocht moet je wel een beetje gek zijn”, lacht Conja van Soest (45). Ze is lid van de Oranjevereniging van Eck en Wiel die elk jaar de intocht verzorgt. Er staat dit jaar een groot feest op het programma. ,,Het bedrijf Sint&Friends komt een uur lang een show geven”, vertelt Van Soest. ,,Ook is er een papa- en een mamaverkiezing en komt er een koek-en-zopiemarkt.”

Rivierenland