Joost Reus, wethouder in Culemborg en voorzitter van het dagelijks bestuur van Avri.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Reus, wethouder in Culemborg en voorzitter van het dagelijks bestuur van Avri. © Koen Verheijden

Avri-bestuur over rel om dreigend miljoenenverlies: ‘Het is zuur, maar we willen terugtreden’

GELDERMALSEN - De gemoederen rond afvalverwerker Avri zijn hoog opgelopen. Een miljoenenverlies dreigt, en de gemeenten in Rivierenland schreeuwen om het vertrek van de Avri-top. Voorzitter Joost Reus van het dagelijkse bestuur is bereid terug te treden: ,,Het voelt zuur, er is ook veel goed gegaan rond Avri.”

8 reacties

 • Harrold Noppe

  3 maanden geleden
  Sowieso......wethouder en Sowieso wethouder in Culemborg en voorzitter ........?
 • Cor Beets

  3 maanden geleden
  Ik ben hetmet de heer m de Bruin eens de avri moet doen waar het voor opgericht is. De andere taken moeten afgestoten worden zoals groen en de boa's. Wij betalen de mileu heffing voor het ophalen van het afval. En niet voor groenpersoneel en boa's tebetalen. Het groen komen ze bij ons 2x inhet jaarhet blad wordt niet verwijderd. Terwijl ze in sommige wijken van Tiel elke dag afval en blad verwijderen. Zoals bij de winkels in de hertogen wijk en het centrum.
 • Bastiaan Barf

  3 maanden geleden
  Het AVRI systeem klopt niet. Allerlei werkzaamheden zijn uitbesteedt aan de AVRI, maar in heel veel gevallen wordt het vervolgens weer onder besteedt aan lokale ondernemers. Volgens mij is er dan niet echt sprake van efficiënt (lees zo goedkoop mogelijk) werken.
 • Bert van Horssen

  3 maanden geleden
  Iedereen heeft wat te zeggen over de AVRI maar vergeet niet de AVRI is van 10 gemeenten en altijd zijn het dezelfde mensen die reageren met negatieve berichtgeving, AVRI moet zich met alleen met afval bezighouden zeggen ze, maar al deze gemeenten willen dat AVRI zich bezig houd met groenvoorziening, handhaving en dergelijke en hiermee banen creeerd voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Hier hoor je niemand over.
 • Gerrit Louter

  3 maanden geleden
  AVRI heeft teveel taken toebedeeld gekregen , eerst was het alleen de inzameling van afval , nu moet je voor zaken waar vroeger de politie voor kwam , de ,,Handhaving, van de AVRI inschakelen , die vrijwel nooit komen , en het altijd te druk hebben , of het heeft zoals ze dan mededelen , geen prioriteit , het groen onderhoud is voor AVRI,,,waar veel mensen echt hard werken , maar er altijd wel een is die niets doet , omdat het iemand is met een taakstraf.. AVRI moet zich alleen bij afval houden

Rivierenland