Volledig scherm
Het bestuur van het Maurikse dorpshuis in 2017 bij 't Klokhuis © William Hoogteyling

Bestuur kan 't Klokhuis Maurik niet betalen

MAURIK - De toekomst van dorpshuis 't Klokhuis in Maurik is wederom uiterst onzeker. Nadat eerder dit jaar een potentiële koper afhaakte, kreeg het bestuur van het dorpshuis de kans om een bod te doen op hun onderkomen. Het lukte echter niet om hiervoor een financiering rond te krijgen.

 In 2017 besloot de raad van Buren al om het pand af te stoten. Geld voor de sloop werd destijds al gereserveerd, maar door bemoeienis van Gemeentebelangen bleven de deuren uiteindelijk toch open.
Nu er geen koper voor 't Klokhuis is, moet de gemeente opnieuw knopen doorhakken. 

Achterstallig onderhoud

Mocht Buren het dorpshuis open willen houden, dan moet de raad haar besluit van 2017 terugdraaien. Complicerende factor  is dat in het pand voor een fiks bedrag aan achterstallig onderhoud moet worden gepleegd om het toekomstbestendig te maken. Dat geld heeft de gemeente niet. Andere opties zijn om het gebouw alsnog te slopen of andermaal in de verkoop te doen.
In 2017 werd besloten dat Buren van een deel van haar vastgoed af moest. 

Sporthal

Omdat in Maurik volgens de gemeente nog voldoende alternatieven waren - daarbij werd ook de nog altijd niet gebouwde sporthal meegeteld - werd het dure dorpshuis aangewezen voor de verkoop.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland