Brandweer koopt eigen motorjacht voor oefeningen bij Eiland van Maurik

VideoMAURIK - Een brandend motorjacht én meerdere gewonden waarvan er twee aan de oppervlakte drijven. Met dat scenario worden brandweerlieden regelmatig geconfronteerd bij het Eiland van Maurik. Wekelijks oefenen verschillende brandweerposten uit de hele regio op de recreatieplas, dankzij een nieuwe eigen oefenboot.

Quote

Voor een klein bedrag hebben we de boot van de sloop gekocht.

Oefenleider Patrick Velders

,,Een motorjacht in de problemen.” Met die informatie wordt de brandweerploeg deze avond op pad gestuurd. Bij aankomst van het brandweervoertuig springen een vijftal brandweermannen en één brandweervrouw uit het voertuig.

De bevelvoerder moet even schakelen om te kijken wanneer hij de situatie in ogenschouw neemt. Met een brandende boot, twee personen in het water én nog een brandend slachtoffer is er wel toch iets meer aan de hand dan de melding hem vertelde. Maar dan gaat het snel. De slang wordt uitgerold, zwemvesten worden aangetrokken. Al snel worden vanaf de steiger de eerste vlammen op de brandende boot gedoofd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland