De brandweerauto belandde op zijn kop in de sloot.
Volledig scherm
De brandweerauto belandde op zijn kop in de sloot. © Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Brandweerauto op zijn kop in de sloot tijdens spoedrit in Buren

BUREN - Een brandweervoertuig is zaterdagmiddag tijdens een spoedrit op zijn kop in een sloot beland. Het ongeval gebeurde langs de Kornedijk in Buren. De brandweerman in het voertuig raakte niet gewond.

De officier van dienst - een brandweerman eindverantwoordelijk voor het bestrijden van het incident - was met zwaailicht en sirene onderweg naar een gaslucht aan de Nieuwsteeg in Tricht. Door nog onbekende oorzaak belandde het voertuig met één wiel in de berm. Bij het tegensturen verloor de brandweerman de macht over het stuur, waarna de auto op zijn kop in de naastgelegen sloot terecht kwam.

De hulpverlener wist op eigen kracht uit het voertuig te komen. ,,De collega heeft vervolgens zelf de meldkamer in kennis gesteld dat hij een ongeval heeft gehad. Die heeft direct een andere officier van dienst die in de buurt was naar het incident gestuurd,” aldus een woordvoerster van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Geschrokken

De brandweerman is ter controle naar de huisartsenpost geweest, maar liep geen letsel op. ,,Hij is vooral erg geschrokken,” vertelt de woordvoerster.

Het voertuig is door een berger uit de sloot getakeld. ,,Voorlopig rijdt de officier van dienst in dat gebied met een vervangend voertuig. Hoe groot de schade aan de brandweerauto is wordt vandaag door de garage beoordeeld,” aldus de veiligheidsregio.

Rivierenland