Volledig scherm
Kunstmarkt in Buren. © William Hoogteyling

Buren heeft de grootste openluchtexpositie van de regio

BUREN - Honderd kunstenaars uit binnen- en buitenland komen op zondag 9 september samen bij de twintigste editie van Kunstmarkt Buren. In de tuinen van het Marechaussee Museum creëren zij samen de grootste openluchtexpositie van het rivierengebied.

 In de tuinen worden dat weekend kunstwerken getoond in alle mogelijke disciplines, van schilderen  tot fotografie en van sieraden tot glaskunst. De jubileumeditie wordt muzikaal omlijst door de muzikanten van de Nijlpaarden uit Geldermalsen. Ook zijn er door de hele stad verschillende jazzorkesten. De markt wordt georganiseerd door verschillende enthousiaste inwoners van Buren.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een magische Sinterklaasintocht in Eck en Wiel
    PREMIUM
    Vrijwilligers

    Een magische Sinter­klaas­in­tocht in Eck en Wiel

    ,,Om zo’n groot feest te maken van de Sinterklaasintocht moet je wel een beetje gek zijn”, lacht Conja van Soest (45). Ze is lid van de Oranjevereniging van Eck en Wiel die elk jaar de intocht verzorgt. Er staat dit jaar een groot feest op het programma. ,,Het bedrijf Sint&Friends komt een uur lang een show geven”, vertelt Van Soest. ,,Ook is er een papa- en een mamaverkiezing en komt er een koek-en-zopiemarkt.”

Rivierenland