De Culemborgseweg in Asch moet veiliger, vinden veel inwoners.
Volledig scherm
PREMIUM
De Culemborgseweg in Asch moet veiliger, vinden veel inwoners. © William Hoogteyling

Buren is de hardrijder beu: met stip bovenaan de drukke Culemborgseweg in en om Asch

BUREN/ASCH -  Liefst 723 tips en klachten heeft de gemeente Buren digitaal ontvangen over gevaarlijke situaties op Burense wegen. Met stip bovenaan: de drukke Culemborgseweg in en om Asch. Die moet een stuk veiliger worden.

3 reacties

 • Cees Wit

  8 maanden geleden
  Als ik naar Tiel moet rij ik vaak over deze weg. Ik vind de bochtige Culemborgseweg echt niet geschikt om te 80 of harder te rijden. 60 zou echt de max moeten zijn ipv 80. Maar inderdaad er zijn altijd weer figuren die harder willen en die achter mij rijden en gaan bumperkleven als ik volgens hun niet hard genoeg gaat, of ze gaan inhalen wat echt gevaarlijk is op deze weg. 60km/h instellen, inhaalverbod en drempels zou het een stuk veiliger moeten maken. 
 • Silvester

  8 maanden geleden
  Er moet meer controle komen overal wordt te hard gereden. In Buren zelf hebben ze op plekken 30 op de straat gezet ze hadden beter honderd dertig neer kunnen zetten. Zo hard rijden ze er maar als ze nu eens gaan controleren en bonnen uit schrijven dat zou helpen. Maar de gemeente doet niks en wil niks eigen verantwoording wordt er gezegd. En dan zeggen ze kunnen geen versmallingen maken nee ze willen niet ze hebben geen geld. 
 • Björn Grooten

  8 maanden geleden
  De gemeente zou in overleg met de provincie kunnen gaan om een rondweg om Asch aan te leggen die aansluit bij de strooppot. In Zoelmond zou ik net weten wat daar nog meer aan de veiligheid gedaan kan worden. Dat stukje weg in het dorp zit vol obstakels waardoor snel rijden al lastig gaat, helemaal als een vrachtwagen of bus je tegemoet komt. Het probleem rondom scholen wordt veroorzaakt door ouders die hun kroost wegbrengt en haalt. Ga lopend of op de fiets.

Rivierenland