Volledig scherm
Oude klinkers liggen te wachten tot ze opnieuw gestraat worden in de Onderdreef in Buren. © William Hoogteyling

Buren poetst de stadsentree op

BUREN - De stad Buren is een pareltje, maar aan de noordelijke entree kon wel wat verbeterd worden. In samenspraak met aanwonenden en de horecabedrijven die er zitten, wordt momenteel de Onderdreef verfraaid.

 Er staan  aardig wat bomen, maar de straat zelf oogde wat rommelig. Dat wordt nu aangepakt door weliswaar het aantal parkeerplaatsen voor auto's in de buurt van het pannenkoekenhuis te laten groeien van vijftig naar zeventig, maar ze wel mooier vorm te geven. Er wordt voortaan geparkeerd op grastegels en er komen ook oplaadplekken voor elektrische auto's. Ook zijn de oude fietsenrekken verwijderd en is er een moderne, fraaie, variant voor teruggekeerd. Daarnaast maakt het oude asfalt plaats voor klinkerbestrating, meer passend bij de grandeur van Buren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Rivierenland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.

Rivierenland