Volledig scherm
© Videostill

Buren verschuift feest ter ere van 625ste verjaardag

De 625ste verjaardag van het stadje Buren is vanwege de coronacrisis uitgesteld. De organiserende stichting hoopt dat evenementen vanaf juli wel kunnen doorgaan.

In de oorspronkelijke plannen zou er een jaar lang feest zijn. De opening in maart kon echter vanwege de uitbraak van corona al niet doorgaan. ,,Heel jammer, maar een terecht besluit om de kick-off af te gelasten'', reageert voorzitter Evert Obdeijn.

Feestjaar loopt door tot juli 2021

Hij beseft dat ook voor de rest van het jaar alles nog ongewis is. ,,Maar we hopen vanaf juli het programma op te pakken. Evenementen die niet door zijn gegaan willen we inhalen.'' De gemeente Buren heeft met dat voorstel ingestemd. Het feestjaar loopt daarom nu door tot juli 2021.

Obdeijn hoopt dat alles op een passend moment kan worden gepland. En dat Buren in de herkansing mag. ,,Met de Kersenparty bijvoorbeeld. Die zou dit jaar in Buren plaatsvinden.'' Hij hoopt dat andere gemeenten de officiële opening van het kersenseizoen volgend jaar opnieuw aan Buren willen gunnen.

Obdeijn is blij dat Buren625 in ieder geval weer ruimte krijgt met de verlenging. Vooral voor de vrijwilligers. ,,Er is al zo hard gewerkt aan verschillende activiteiten en evenementen. Daar hopen we de rest van dit jaar en in 2021 van te genieten.''

Rivierenland