Burenruzie in Lienden mondt uit in bedreiging bij tv-rechter mr. Frank Visser

LIENDEN - Ze konden elkaar geen hand geven na de uitspraak, de Liendense buren die al een tijd mot hebben over een hekwerk tussen hun beider hoekhuizen. De uitspraak van tv-rechter mr. Frank Visser viel ruim uit in het voordeel van de 81-jarige ‘meneer van Soest’. Maar de ernstige bedreiging die hij in de uitzending richting zijn buren uitte, pleitte dan weer niet in zijn voordeel.

De buren leven al enige tijd in onmin met elkaar. ‘Eef en Evert’ kwamen drie jaar geleden in de straat wonen. 

Er ontstond wrijving over een weggehaalde omheining en daarna liet Van Soest, ‘Ries’ voor intimi, een hek plaatsen. Daardoor kunnen zijn buren, die hun auto graag naast hun huis parkeren, nog nauwelijks de eenmaal weggezette auto uit.

Vrij baan

Ze trokken aan de bel bij de SBS-show van Frank Visser, de uitzending was gisteravond te zien en trok 774.000 kijkers. Daar bleek dat Van Soest volledig in zijn recht staat. Immers, het hek is geplaatst door de verhuurder van de woningen van beide buren en die verhuurder heeft alle grond in handen. ,,Het hek staat goed en blijft staan’’, aldus Visser.

Bovendien mogen Eef en Evert ook hun auto niet elders voor de oprit parkeren. Ze moeten de wagen zo wegzetten dat Van Soest vrij baan heeft als hij met zijn auto weg wil, luidde de uitspraak.

Middelvinger

Volledig scherm
Fragment uit de uitzending van mr. Frank Visser doet uitspraak in Lienden. © SBS/Facebook

Het meeste aandacht trok het gekissebis tussen beide partijen. Ze beschuldigden elkaar ervan middelvingers naar elkaar te hebben opgestoken.

Eef liet weten dat haar buurman haar zusje met de dood had bedreigd. Die bekleedde vervolgens een negatieve hoofdrol door ijskoud nogmaals te stellen: ,,Zonder auto heeft mijn leven geen zin. Dan koop ik een revolver’’, aldus de Liendenaar. ,,Ik wil rust.’’ De voor hem positieve uitspraak heeft de gemoederen uiteindelijk doen bedaren. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland